Zmajska podrška za one dane u mjesecu

Lani sam navršila četrdeset godina. Kad piše slovima, čini se manje, zar ne? Neću vam lagati i reći da me godine nisu plašile. Prolaznost je u biti ta koja mi ulijeva strah u kosti, ali doista živim tako da iskoristim sve što mi život pruža. Eto nisam ni načela temu a već sam skrenula s nje, kako to obično sa mnom biva….

Taj magični broj četrdeset

Inače je moj hormonski svijet sasvim u redu – tu i tamo „poludi“ zbog stresa kojemu sam bila izložena u svom poslu u pre-COVID vremenu, ali se doista ne mogu požaliti da sam ikad sa hormonima imala problema. Ciklusi su počinjali i završavali bez da ih osjetim osim u smislu da sam održavala higijenu, doslovno! Promjene raspoloženja i PMS-ovi su stvarno bili rijetkost, a štitnjača je na svakom sistematskom pregledu uvijek pokazivala besprijekorno lice.

Dok nisam došla do tog magičnog broja 40. I odjednom, kao da je netko stisnuo dugme, sve se promijenilo! Postala sam aždaja koja riga vatru dobrih deset dana prije početka ciklusa, menstrualni bolovi bili su na rubu izdržljivosti, a krvarenja obilna danima. Da vam iskrena budem, sve me to skupa prestravilo još više od one prolaznosti na početku kolumne. Ulazim li ja to u menopauzu, pitala sam se, u nedostatku informiranosti na temu? Nasreću, nisam još tu, ali se moja hormonalna slika itekako promijenila i moji ciklusi su sve samo ne neprimjetni.

Moje zmajsko otkriće

Tada je krenula moja potraga za pomoći iz prirode kad mi je prijateljica preporučila eterična ulja američke tvrtke Young Living koja su pomagale ženama diljem svijeta da se lakše nose sa sličnim tegobama.

Rekli su mi da postoji fantastični trio koji doista pruža famoznu podršku hormonalnom sustavu pa sam im odmah odlučila pružiti priliku jer svi znamo da sa prirodnim pripravcima to sve skupa traje duže, ali je održivije, stabilnije i kvalitetnije. Uzevši kao uvjet da doista jeste dosljedna, religiozno i svakodnevno. Tako je krenula moja priča sa veličanstvenom trojkom: eteričnim uljima Dragon Time, Progessence Plus i Endoflex… Idemo redom. Danas pričamo o mom prvom otkriću – zmajskom!

Vrijeme je za…

DRAGON TIME je eterično ulje koje je najpoznatije po svojoj podršci našim hormonima onih dana kad postanemo zmajice (kužite poveznicu?) i kad naše bolje polovice, djeca i ostatak svijeta bježe od nas kao ekipa od Daenerys u Igrama Prijestolja tamo pred kraj. Tako i ja bježim od ovog ulja u difuzoru jer mi stvarno nije sjeo mirisom. Bogu hvala pa se preporuča nanositi topikalno, tj na kožu pa sam spašena. Što dalje od nosa, to bolje!

Dakle, Dragon Time je mješavina ulja osmišljena kako bi ženama potakla pozitivne emocije, posebno tijekom mjesečnog ciklusa, a preporuča se svim ženama – od puberteta do menopauze. Dragon Time u sebi sadrži eterično ulje muškatne kadulje koje je izvor prirodnih fitoestrogena, hormona prve faze menstrualnog ciklusa.

Eterično ulje muškatne kadulje je izvor prirodnih fitoestrogena, hormona prve faze menstrualnog ciklusa.

Blend je muškantne kadulje, lavande, plavog stolisnika, komorača, mažurana i jasmina. Ne znam možete li si uopće zamisliti taj miris? Mojoj sestri recimo miriši savršeno, a meni baš strašno odbojno. Ja sam si napravila roler od njega jer je već razrijeđen (iako ja uvijek dodam u bočicu još malo baznog ulja), mažem se po gležnjevima dva-tri puta dnevno, obično u dane PMS-a. Bočica mi traje evo već puna 4 mjeseca i imam još za bar dva ciklusa.

Najveću podršku osjetim na prvi dan kad su mi tegobe najizazovnije, tada mažem kružno po trbuhu, više puta dnevno. Uz eterična ulja za podršku hormonalnom sustavu pijem i tinkturu vrkute koju mi je također preporučila prijateljica (to su ti savjeti zlata vrijedni na kojima ostaneš zahvalan cijeli život!) i mogu vam najozbiljnije reći da se moj život tih dana u mjesecu potpuno promijenio. I to itekako nabolje.

Ono sto sam ja primijetila nakon puna tri ciklusa korištenja je da sam manje nervozna nego prije te da nisam imala želju za tolikom količinom slatkog. Sada nakon četiri ciklusa promjena je doslovno opipljiva (uostalom pitajte mog muža), tako da definitivno nastavljam s primjenom, uz Endoflex i Pro Plus o kojima ću vam više reći idući mjesec. A ako vas zanima više, slobodno me kontaktirajte preko www.myyl.com/ines-nanic 

Ideje za korištenje Dragon Time-a:

1. Ubacite 20 kapi u svoj standardni gel za tuširanje. Ako vam se, kao mojoj sestri, sviđa miris. Ako ne, preskočite na savjet broj 2.

2. U „one dane u mjesecu“ kada grizete i režite, u difuzor ubacite 3 kapi naranče, 1 kap Dragon Time ulja i 1 kap eteričnog ulja čempresa. I promatrajte promjenu.

3. Napravite roller i nanosite ga na donji dio trbuha, donji dio leđa i oko gležnjeva po potrebi. Za roller će vam biti potrebna bočica od 10ml  (može se kupiti na upakiraj.me ), 20-ak kapi Dragon Time ulja, a ostatak je bazno ulje (npr. bademovo ili V6 od Young Livinga). Nanijeti i umasirati u smjeru kazaljke na satu onih dana u mjesecu.

 

U prirodi možemo naći podršku za sve

@ines.and.her.esentials

 

Ines Nanić

Žena, majka, kraljica i odnedavno prirodnjakuša.