Nagrađujemo: NATURAL ELEMENTS dodaci prehrani

Natural Elements dodaci prehrani proizvodi su vrhunske kvalitete. Dobiveni su od najkvalitetnijih sirovina 100%-tne čistoće te biološki aktivnih oblika tvari poboljšanih svojstava u terapijski učinkovitim dozama.

Koristeći u proizvodnji isključivo vitamine, minerale i ostale elemente u tragovima, identične aktivnim oblicima u metabolizmu, odnosno samo one sirovine koje naš organizam može optimalno iskoristiti, Natural Elements garantira izvanrednu bioraspoloživost.

Proizvodnja se temelji isključivo na principu kapsuliranja. Time se izbjegava primjena dodatnih, a nepotrebnih tvari, nužnih u proizvodnji raznih tableta. HPMC (hidroksipropil metil celuloza) stabilne su veganske kapsule kontrolirane kvalitete, izrađene od biljnih vlakana. Organizam ih obrađuje bez ikakvog štetnog djelovanja.

Zbog čistih i pažljivo biranih supstanci koje ne sadrže magnezijev stearat, laktozu, fruktozu, gluten i aditive zajamčena je vrhunska kvaliteta i najviša razina sigurnosti ovih proizvoda.

Magnezij Malate preporučuje se kod iscrpljenosti i osobama koje pate od sindroma kroničnog umora.

MAGNEZIJ MALATE

Magnezij malate poseban je oblik magnezija. Ime potječe od latinske riječi „ malum ” što znači jabuka. Upravo u njima kao i u svim sortama kiselkastog voća, magnezijev malat je prirodno sadržan. Magnezij vezan na jabučnu kiselinu poznat je po svojoj visokoj razini bioraspoloživosti, bez negativnog utjecaja na probavni trakt. Sudjeluje u metaboličkim procesima u organizmu, potiče stvaranje tvari ATP (Adenozin trifosfat), koja se smatra najučinkovitijim izvorom energije. Omiljena je supstanca sportašima kojima povećava energetske nivoe i osigurava dulju izdržljivost tijekom fizičke aktivnosti. Zbog svog esencijalnog zadatka u ekstrakciji ATP-a, podržava mišični sustav.
*
Pozitivno djeluje na kosti, zube, kožu i živčani sustav. Ima mogućnost vezanja teških metala i eliminiranja iz organizma. Preporučuje se kod iscrpljenosti i osobama koje imaju CFS (sindrom kroničnog umora). Često se koristi za regulaciju i potporu kod poremećaja srčanog ritma te sudjeluje u normaliziranju krvnog tlaka.
*

Magnezij malate – svojstva:

 • doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
 • ima ulogu u procesu dijeljenja stanica
 • doprinosi održavanju normalnih kostiju
 • doprinosi održavanju normalnih zubi
 • doprinosi ravnoteži elektrolita
 • doprinosi normalnoj sintezi proteina
 • doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
 • doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
 • doprinosi normalnoj funkciji mišića
 • doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava

Magnesium Malate

VITAMIN B12 I FOLATE

Kapsule “Vitamin B12  i Folate” pružaju optimalnu podršku živčanom sustavu. Oba aktivirana oblika vitamina B12 (adenozilkobalamin i metilkobalamin) i folna kiselina u obliku 5-MTHF vrlo su usko povezani u metabolizmu. Dobro se apsorbiraju i osiguravaju uspješno suplementiranje. Oba spoja igraju važnu ulogu u ciklusu metilacije i stvaranju S-adenosilmetionina (SAM), najvažnijeg davatelja metila kod ljudi.
*
Vitamin B12 i folati uobičajeni su kofaktori metioninske sinteze – pretvorbe štetnog homocisteina u metionin. Vitamin B12  odgovoran je za reaktivaciju folne kiseline, vraćanjem folne kiseline u njen reaktivni oblik, tetrahidrofolat, nakon različitih reakcija. Manjak vitamina B12 dovodi do neizravnog, funkcionalnog nedostatka folne kiseline, jer je ovaj ciklus prekinut nedostatkom vitamina B12. Čak i ako je dovoljno folata, on ne može ispuniti mnoge svoje zadaće bez vitamina B12.
*
S druge strane, vitamin B12  bez folne kiseline ne može ispuniti svoju ulogu u raspadu homocisteina. Na taj način su ova dva vitamina međusobno ovisna te djeluju sinergijski kod pretvararanja energije iz ugljikohidrata. Imaju esencijalnu ulogu u razgradnji proteina i masti. Folati imaju važnu ulogu u trudnoći i to za pravilan razvoj fetusa, zbog dodatnog stresa brzorastućih fetalnih stanica. Aktivirani B12 i biološki aktivna folna kiselina u obliku folata (5-metiltetrahidrofolat) osiguravaju bioraspoloživost na najvećoj razini.
*

Vitamin B12  i Folate – svojstva:

Povoljnija kupnja uz promo kod

Članovi FB grupe To nisam ja – to je moja Štitnjača! i čitatelji portala Štitnjača.hr iz Hrvatske i EU mogu računati na povoljnije cijene i provjerenu kvalitetu te jednostavnu nabavu putem interneta na web stranici www.natural-elements.net. Dovoljno je samo da prilikom online kupnje upišete promo kod za popust STITNJACA10.

Članovi grupe iz BIH, R. Srbije, Crne Gore te Makedonije svoje narudžbe mogu ostvariti putem FB stranice www.facebook.com/Optimment/.


NATURAL ELEMENTS i Štitnjača.hr poklanjaju dva Natural Elements proizvoda: Magnesium Malate i Vitamin B12 & Folate i nagrađuju 3 najsretnije čitateljice/čitatelja.

Sretne dobitnike odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/.

Napomena: nagradna igra traje do 30.09.2023a imena dobitnika objavit ćemo 01.10.2023.

 • MM slash DD slash YYYY
 • NATURAL ELEMENTS

 • Molimo označite drvo
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DOBITNICE: ZUZANA PERUŠKO, Pula; LIDIJA BLAŽIČKO, Radoboj; MARTINA MOGOROVIĆ ŠESTAN, Mandići

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads