Dobrodošli na portal Štitnjača.hr!

Opći uvjeti

Omogućujemo vam korištenje usluga i sadržaja portala, sukladno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Štitnjača.hr.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala Štitnjača.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te da prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Portal Štitnjača.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) izuzev onih kod kojih je naveden izvor. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole intelektualnog vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Štitnjača.hr i podložno je tužbi.

Preuzimanje sadržaja

Tekstualni, foto i video materijali ne smiju se prenositi niti kopirati te niti na bilo koji drugi način distribuirati ukoliko to nije prethodno dogovoreno s uredništvom portala Štitnjača.hr, kao i ukoliko se ne navede direktni izvor članka (portal Štitnjača.hr). Uz navođenje izvora članka obavezno je navesti i poveznicu (link) prema izvornom članku na portalu Štitnjača.hr.

Zaštita privatnosti

Portal Štitnjača.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku, portal Štitnjača.hr neće davati na uvid trećim osobama. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
Portal Štitnjača.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru).
Portal Štitnjača.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Štitnjača.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obaveze korisnika

Korisnicima portala Štitnjača.hr strogo je zabranjeno:
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, uvredljivog, vulgarnog, prijetećeg, rasističkog ili šovinističkog sadržaja te na bilo koji drugi način štetnog sadržaja
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja zaštićenih autorskim pravom
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal Štitnjača.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal Štitnjača.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
Portal Štitnjača.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
Portal Štitnjača.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na stranicama portala Štitnjača.hr ne odražavaju stav vlasnika, urednika, redakcije niti korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi urednika, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Glavna urednica:

Andrea Pavlović