U prirodi možemo naći podršku za sve

Moje ime je Ines i sasvim sam „obična“ žena. Sa prenatrpanim danima i velikim snovima. Sa strahovima i  nadama, brigama i vjerovanjima. Majka sam dva divna sina i vrlo sam sretno udana i još uvijek iskonski zaljubljena u svog muža. Radim posao koji obožavam i uživam u svakom trenutku svih izazova privatnog poduzetništva u Lijepoj Našoj, turizmu i svom stresu koji on donosi. A bilo ga je. I bio mi je potpuno normalan dio mojeg života. Sve dok nas nije posjetila gđa. Korona i dok svijet nije stao, a mi dobili nešto više vremena da iskoristimo dane na najbolje moguće načine. Moj posao je stao i stoji već punih godinu i pol. S time je stao i standardni stres. Kada će se stvari vratiti na staro, ne znamo (sjećate se Đekne?), ali čvrsto sam odlučila da ću ovo „poklonjeno“ vrijeme potrošiti na najkvalitetniji način koji smatram mogućim.

Prirodna podrška

Nisam nikad bila tabletoman u smislu da su tablete bile moje prijateljice, tako da traženje pomoći u raznoraznim anksioliticima i tabletama za spavanje ili smanjenje stresa nije dolazio u obzir, a što sam bila starija to sam više shvaćala štetnost kemije u našem životu i veliku moć prirode.

I tako sam ja odlučila potražiti prirodnu podršku mojim boljkama. Googlala sam i googlala, tražila i tražila i što god sam čitala, gledala i istraživala, konstantno sam nailazila na tekstove, blogove, znanstvene radove i savjete o blagodatima eteričnih ulja na na naš organizam- od dišnih puteva do emocija. Taman u to vrijeme mi se javila sestrična koja je ušla u taj divni svijet prirode i rekli bi- ostalo je povijest!

Odmah nakon toga naručila sam svoj Start Paket Young Livinga – set eteričnih ulja koja su glasila među najčišćim i najkoncentriranijim na tržištu te iznimno kvalitetan ultrasonični difuzor i malo po malo shvaćala koliko su eterična ulja više od samog mirisa u kući. Do tada sam znala samo za one aroma lampice gdje bi stavili malo vode i eterična ulja najniže kvalitete samo da miriši. Sjećam se kako bi me često glava na faksu boljela kad bi pretjerala sa kapima, ali obožavala sam činjenicu da mi cijela ulica miriši na jasmin (tko uopće zna što smo mi tada „difuzirali“!).

Kako su eterična ulja postala sastavni dio mog života

Moja ljubav prema eteričnim uljima i njihovim svojstvima te podršci koju mi daju rasla je iz dana u dan. Danas su ona sastavni dio mog života. Posežem za rimskom kamilicom, arapskim tamjanom i provansalskom lavandom u večerima koje nisu najlakše za podnijeti ili trenucima kad san baš neće na oči, dok cvjetne arome ylang ylanga, ruže i jasmina rezerviram za trenutke koji nemaju previše radosti u sebi. Eukaliptusi su nam spasili mnoge šmrcave dane i noći i najlakše mi je objasniti vam tako da vam kažem da više ne znamo broj od pedijatrice napamet.

Bi li mi vjerovali da vam kažem da otkad se družim s eteričnim uljem muškatne kadulje i još njih par moji ciklusi su postali drastično podnošljiviji, što do prije 3 mjeseca, dok nisam našla pravu kombinaciju ulja i suplemenata, svakako nije bio slučaj. Ako nastavim, čitat ćete do sutra! Ali ići ćemo redom i stvarno se nadam da ću vam prenijeti bar dio mojih osobnih iskustava sa eteričnim uljima i da nećete misliti da sam Dr Quin Žena Vrač jer, kao što sam na početku rekla, moje ime je Ines i ja sam jedna sasvim „obična“ žena. Ono što je posebno u mojoj priči je saznanje, prosvjetljenje ako hoćete, (i to nakon ulaska u četrdesetu godinu života) – da u prirodi možemo naći podršku za sve!

 

Ines Nanić

Žena, majka, kraljica i odnedavno prirodnjakuša.