Poliklinika Mazalin: Vi i Vaše zdravlje ste nam na prvom mjestu

Poliklinika Mazalin privatna je zdravstvena ustanova za ginekologiju i radiologiju – ultrazvučnu dijagnostiku. Osim ginekoloških pregleda, u poliklinici možete napraviti ultrazvuk štitnjače, dojki, abdomena, urotrakta ili vena.

Doktorica Mazalin odlučila je da je vrijeme za veliku promjenu

Doktorica Tihana Mazalin prvo radno iskustvo stekla je u KB Merkur, gdje je radila 4 godine  i postala specijalistica ginekologije i opstetricije. Osim u KB Merkur, doktorica je bila angažirana u Domu zdravlja studenata te preko 20 godina aktivno sudjeluje u hrvatskom zdravstvenom sektoru.

Ginekološka ordinacija Mazalin osnovana je i otvorena u 2011. godini s ciljem pružanja vrhunske i personalizirane usluge orijentirane na svaku pacijenticu. Prve su godine poslovanja ordinacije bile izazovne te obilježene brojnim promjenama i pacijenticama čiji se broj svake nove godine povećavao.

S daljnjim razvojem poslovanja Poliklinika pomaže sve većem broju žena, a 2013. godine seli na novu lokaciju, Ivana Trnskog 17. Slijedilo je razdoblje prilagodbe, novih ideja, kontinuiranog rasta i novih snaga u timu.

Danas u Poliklinici Mazalin možete uz ginekološke preglede i manje ginekološke zahvate napraviti i preglede iz područja radiologije: ultrazvuk dojki, ultrazvuk štitnjače, ultrazvuk abdomena, ultrazvuk urotrakta te color doppler vena. Navedeni pregledi iznimno su važni, jer je redovito praćenje zdravstvenog stanja put ka kvalitetnijem i mirnijem načinu života.

Tim stručnjaka

Rad ordinacije obuhvaćao je usluge ginekoloških pregleda te manjih ginekoloških zahvata vođenih od strane doktorice Tihane Mazalin, spec. ginekologije i opstetricije.

Postankom poliklinike opseg usluga se povećao na radiologiju– uzv dijagnostiku te će doktorica Dragica Obad Kovačević, prim. dr. sc. svojim znanjem i višegodišnjim iskustvom pridonositi daljnjem uspjehu poliklinike.

Zahvaljujući trudu i radu cijelog tima, kao i sve većem povećanju broja zadovoljnih pacijentica, tim Poliklinike od jeseni 2019. veći je za nova 3 člana: doktoricu Knezić Frković, doktoricu Popić te medicinsku sestru Hajster. Doktorice su uz preglede dostupne i za stručne konzultacije na kojima možete dobiti odgovore na sve dvojbe i pitanja o zdravlju.

Usluge u Poliklinici Mazalin

Ginekologija

Poliklinika Mazalin nudi niz ginekoloških usluga: ginekološki pregled, papa test, ultrazvuk, ginekološke briseve, postavljanje spirale.

Ginekološki pregled

Ginekološki pregled značajan je pregled u životu svake žene. Redoviti ginekološki pregledi su važni jer se tako na vrijeme mogu primijetiti i najmanje promjene. Ništa nije važnije od dobrog zdravlja.

Ginekološki ultrazvuk

Ultrazvuk bi trebao biti sastavni dio jednogodišnjeg ginekološkog pregleda, Ultrazvukom se mogu otkriti određene promjene koje se ne mogu napipati kliničkim pregledom. Najbolje je ultrazvuk raditi u prvoj fazi ciklusa.

Papa test i ginekološki brisevi

Papa test je dio rutinskog ginekološkog pregleda iako se može raditi i odvojeno. Preporuča se raditi jednom godišnje ukoliko je nalaz uredan.

Ukoliko žena ima subjektivne smetnje (svrbež, pečenje, pojačani iscjedak, iscjedak promijenjenog mirisa ili izgleda) koje se i nakon lokalne terapije vraćaju, preporuča se učiniti cervikalne briseve na bakterije, jer podloga takvih subjektivnih smetnji može biti određena bakterija koju tada treba liječiti antibiotikom (oba partnera ukoliko je žena spolno aktivna). Cervikalni brisevi preporučaju se svakako učiniti ukoliko se u papa testu pokažu bilo kakve atipične ili abnormalne stanice. Svakako bi ih trebalo napraviti prije planiranja trudnoće.

Postavljanje spirale

Spirala je mehaničko sredstvo kontracepcije. Naročito se preporuča ženama koje čak i ako ne trebaju kontracepciju, imaju obilna i dugotrajna menstrualna krvarenja. Spirala se postavlja pred kraj menstrualnog krvarenja, kako bi postavljanje spirale bilo što bezbolnije.

Dijagnostički radiološki pregledi

Poliklinika Mazalin nudi dijagnostičke radiološke preglede: ultrazvuk dojki, štitnjače, abdomena, urotrakta i color doppler vena.

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvuk abdomena je jednostavna i bezbolna metoda pregleda. Preporuča se u slučaju bolova, nadutosti ili poremećaja probave. Pregled uključuje sve intraabdominalne organe tj. gušteraču, jetru, slezenu, bubrege, žučni i mokraćni mjehur, probavni trakt.

Ultrazvuk dojki

Ultrazvuk dojki je potpuno bezbolan pregled. Preporuča se kao preventivni pregled jednom godišnje kod žena koje u obitelji – po strani majke nemaju opterećenu anamnezu sa karcinomom dojke. U Poliklinici preporučuju kako je najbolje početi sa ultrazvukom od 25. do 30. godine života, ili ranije ukoliko žena prilikom samopregleda napipa sama neku promjenu.

Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk štitnjače je bezbolna i jednostavna metoda pregleda. Treba ga napraviti ukoliko postoji sumnja na proces u štitnjači. Najčešći simptomi koji ukazuju da imate problem sa štitnjačom i da vam je potreban ultrazvuk su: umor, gubitak koncentracije, dobivanje na tjelesnoj težini, nesanica, usporen metabolizam, opadanje kose…

Ultrazvuk urotrakta

Ultrazvuk urotrakta je jednostavna i bezbolna metoda pregleda, a trebate ga napraviti  u slučaju pojave simptoma kao što su poremećaji mokrenja, bolovi i pečenje kod mokrenja, bolovi u lumbalnim ložama, zamućen izgled mokraće, pojava edema (otečenost nogu ili ruku).

Color doppler vena

Color doppler je opcija u ultrazvučnom pregledu kojom se mjeri protok kroz krvne žile, brzina i smjer protoka. Pretragom se utvrđuju proširene vene i određuje se stupanj venskog protoka koji je slabiji. Color doppler vena treba napraviti u slučaju sumnje na duboku vensku trombozu (natečenost noge, crvenilo), te za procjenu težine safenofemoralne ili safenopoplitealne insuficijencije (protok krvi kroz glavne vene donjih ekstremiteta – vena safene, poplitealne vene) kod proširenih površinskih vena nogu.

Zdravlje na prvom mjestu

Unatoč povećanju opsega usluga i članova tima, vizija ostaje nepromijenjena: kontinuirani rast poliklinike i tima stručnjaka te daljnje razvijanje odnosa doktor – pacijent temeljenog na povjerenju.

Slogan Poliklinike glasi: Real wealth is health te je najbolja investicija koju si možete pružiti, investicija u sebe.

Jedan od benefita poliklinike također je smanjeno vrijeme čekanja na termin pregleda, da biste u kraćem roku mogli dobiti vrhunsku uslugu.

Intuicija tima govori da je ovo tek početak, da je pred njima pozitivan nastavak priče i pozitivna te nasmijana lica pacijentica koje su od prvog dana vjerovale doktorici, uslugama i Ordinaciji Mazalin.

 

POLIKLINIKA MAZALIN

Ivana Trnskog 17
10000 Zagreb

T: +385 (0)1 244 2133
M: +385 (0)98 517 230

E: poliklinikamazalin@gmail.com

 

 

POVEZANI ČLANCI:

Dr. Tihana Mazalin: Što je Hashimotov sindrom?