Pretragama hormona štitnjače u Poliklinici Analiza pomažemo Palčićima i Petrovoj

Poliklinika Analiza, u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići tijekom mjeseca veljače organizira akciju prikupljanja sredstava za kupnju ultrazvučne sonde prilagođene nedonoščadi, namijenjenu neonatologiji Petrove bolnice. U prikupljanju sredstava za donaciju mogu sudjelovati svi i to dolaskom na pretrage u Polikliniku Analiza.

Palčić gore za Palčiće

Poliklinika Analiza će tijekom veljače u svim svojim poslovnicama nuditi posebno povoljan panel usluga pod nazivom Palčić gore koji pruža informacije o općem zdravlju organizma. Panel Palčić gore obuhvaća kompletnu krvnu sliku, CRP, ukupni bilirubin, glukozu, AST, ALT, GGT, ureu, kreatinin, amilazu, lipazu, željezo, kalcij, magnezij, TSH, fT3, fT4, vitamin D, kolesterol, HDL kolesterol, LDL kolesterol i trigliceride. Kako bi dobili pravu sliku zdravstvenog stanja, prije testiranja je potrebno proći 8 do 12 sati od posljednjeg obroka.

Posebna cijena za panel Palčić gore iznosi 50 eura, dok je ukupna vrijednost obuhvaćenih pretraga više nego dvostruko veća. Sva su sredstva prikupljena ovim testiranjem namijenjena donaciji u akciji Palčić gore. Usmjerit će se u kupnju Linearne sonde Hockey-stick za UZV L15-710.

Uvijek smo jako sretni i duboko zahvalni kada najmanji i najhrabriji Palčići dobivaju novu opremu koja za njih znači još bolju skrb. Naš Klub roditelja nedonoščadi Palčići okuplja roditelje djece rođene prije 37. tjedna trudnoće koji se od prvog dana hrabro bore za vlastiti život. Hvala svima koji će sudjelovati u ovoj akciji i dići Palčić gore za najmanje od svih heroja, izjavila je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

S velikim veseljem nastavljamo suradnju s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići. Pozivam sve koji u veljači trebaju provjeriti svoju krvnu sliku da se odluče za panel Palčić gore jer sav prihod ide za kupnju vrijedne sonde koja je potrebna malim Palčićima. Učinite nešto dobro za svoje zdravlje i za spašavanje života najmanjih među nama“, rekao je mag. pharm. Marin Bosotina, osnivač i ravnatelj Poliklinike Analiza.

Poliklinika Analiza tijekom veljače u ponudi ima posebno povoljan panel pretraga pod nazivom Palčić gore. Sav je prihod namijenjen kupnji nove opreme za Palčiće u Petrovoj.


Sonda prilagođena Palčićima

Ultrazvuk je u neonatologiji nezamjenjiv dijagnostički uređaj koji je uvijek dostupan uz inkubator. Kvalitetan je onoliko koliko su mu kvalitetne sonde. Uređaj koji neonatologija u Petrovoj trenutno posjeduje opremljen je osnovnim setom sondi. Mala linearna hockey-stick sonda za koju se prikupljaju sredstva omogućit će prije svega brži ultrazvučni pregled pluća.

Bolesti dišnog sustava kod novorođenčadi su česte i vrlo dinamične. Ponekad  zahtijevaju i višekratna dnevna snimanja rendgenom. Hockey-stick sonda omogućit će obavljanje ovih pregleda ultrazvukom. Smanjit će izloženost novorođenčadi radijacijskom zračenju i skratiti trajanje pregleda. A vrijeme je kod ovako malih pacijenata i te kako važno! 

Druga glavna korist je korištenje sonde za postavljanje centralnih venskih i arterijskih puteva koji su potrebni kod životno ugrožene novorođenčadi. Ovi se zahvati inače rade naslijepo, pipanjem arterije, a to ponekad znači i višekratne neuspješne pokušaje i ubode. Pod kontrolom ultrazvuka, ovom se sondom točno vizualizira gdje i kako postaviti kanilu iz prvog pokušaja.

Linearna sonda kojom trenutno raspolažemo je univerzalna, odnosno namijenjena za svu populaciju djece i odraslih. Međutim, dimenzijama je prevelika za nedonoščad iznimno niske porođajne težine, manje od 1500 grama, a to su upravo naši mali pacijenti. Mala linearna hockey-stick sonda čitavom duljinom naliježe na prsište ili trbuh i ovom ćemo sondom znatno pospješiti dijagnostički raspon našeg ultrazvučnog uređaja kod svojih najmanjih i najranjivijih pacijenata“, rekao je dr. med. Damir Lončarević, pedijatar neonatolog iz Petrove.


Petrova i
Palčići

Zavod za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode, popularno zvane Petrova, sastoji se od četiri odjela s ukupno 98 novorođenačkih postelja. Petrova skrbi o najrizičnijim i najkompliciranijim trudnoćama, trudnicama i djeci iz čitave Hrvatske. Godišnje se u Petrovoj rodi oko 4000 djece. Od njih je 8 do 10 posto nedonoščadi, odnosno novorođenčadi rođene prije navršenih 37 tjedana trudnoće. To je između 350 i 400 prijevremeno rođene djece godišnje.

Gotovo trećinu nedonoščadi, odnosno 100 do 120 godišnje, čini nedonoščad vrlo niske (manje od 1500 g) i ekstremno niske (manje od 1000 g) rodne mase, odnosno kratkog (manje od 32 tjedna) i vrlo kratkog (manje od 28 tjedana) trajanja trudnoće. To su najmanji od svih Palčića, s najvećim rizikom brojnih i teških komplikacija uslijed nezrelosti. Oni provode tjedne, a poneki i mjesece, na intenzivnom liječenju u borbi za život i zdravlje.

Rezultati i ishodi liječenja ovako osjetljive populacije pacijenata uvelike ovise o modernim tehnologijama. Uz znanja i vještine usko specijaliziranih liječnika i visoko profiliranih medicinskih sestara nužna nam je i moderna oprema. Ona nam omogućava bolju dijagnostiku i liječenje. Olakšava izvođenje visoko sofisticiranih procedura, smanjuje rizike komplikacija intenzivnog liječenja i u konačnici poboljšava ishode liječenja. A u tome je Petrova predvodnik struke na ovim prostorima”, istaknula je pročelnica zavoda za neonatologiju u Petrovoj, doc. dr. sc. Mirta Starčević.

Zato – podignimo zajedno palac gore za Palčiće. Sudjelovati možete dolaskom na panel pretraga Palčić gore u svim poslovnicama Poliklinike Analiza sve do kraja veljače.

Dva desetljeća uspjeha Poliklinike Analiza

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnje iskustvo, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads