Iskoristite pozitivne strane vikenda za tjedan pred vama

Ako svaku nedjelju provodite razmišljajući o tome kako je idući dan ponedjeljak i nad time očajavate, krajnje je vrijeme da nešto promijenite. Ovakav način razmišljanja nije zdrav i narušava kvalitetu života. Donosimo vam savjete koji će vam pomoći da iznova zavolite ponedjeljke.

Tijekom vikenda smanjite upotrebu tehnoloških uređaja

Jeste li primijetili da dan puno brže prolazi kada vrijeme provodite za tehnološkim uređajima? Vrlo je lako zaroniti u virtualni svijet i na taj način pobjeći od stvarnosti. Brojna istraživanja su pokazala da prekomjerna upotreba tehnoloških uređaja narušava zdravlje. Tijekom vikenda se pokušajte što više izolirati i zaboraviti na svu tehnologiju.

Provedite vrijeme u prirodi

Tijekom vikenda što više vremena provedite u prirodi. Okupite prijatelje i drage vam osobe, i uživajte u ljepoti koju priroda pruža. Osim što ćete provesti vrijeme na svježem zraku, opustit ćete se i zaboraviti na tehnologiju. Dokazano je da boravak u prirodi ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Povežite se sa osobama koje volite

Vikend iskoristite za druženje s osobama koje volite, naročito ako ih zbog obaveza morate zanemariti tijekom tjedna. Vikend ćete najbolje iskoristiti ako provodite vrijeme s onima do kojih vam je stvarno stalo. Vikend je vrijeme kada trebate zaboraviti na obaveze i pokazati osobama s kojima ste bliski koliko vam je do njih stalo.

Tetošite se

Kada ste si zadnji put priuštili masažu, pedikuru ili manikuru? Tijekom vikenda se maksimalno posvetite sebi i svojem tijelu. Kada razmišljate o odnosima s drugim ljudima, tada se sjetite da je najvažniji odnos kojeg imate sami sa sobom. Nemojte se zanemarivati i volite se onoliko koliko želite da vas i drugi vole.

Ljenčarite koliko god želite

Ako tijekom vikenda osjećate potrebu za ljenčarenjem, onda to i napravite. Svoje slobodno vrijeme koristite onako kako vama odgovara. Najvažnije je da se opustite i na trenutak zaboravite na zahtjeve drugih. Svijet će i dalje ostati isti kada vikend završi. Ništa naročito važno ne propuštate, zato si dopustite ljenčarenje bez imalo grižnje savjesti.

Tijekom vikenda nemojte raditi

Veliki broj ljudi tijekom vikenda osjeća potrebu za radom. Svima je potreban odmor, a u ponedjeljku ćete puno više uživati ako ste vikend iskoristili za opuštanje, a ne za rad. Izdvojite vrijeme koje ćete iskoristiti samo za sebe jer to i zaslužujete. Posao je važan, ali ne i najvažniji. Bit ćete puno produktivniji ako vikendima odmarate.

Probajte nešto novo

Vikende iskoristite za nova iskustva i stvari koje nikada niste probali. Osim što ćete imati više zanimljivih priča za podijeliti s kolegama, osjećat ćete se ispunjenije i zadovoljnije. Ponedjeljkom ćete biti puno sretniji ako ste tijekom vikenda probali nešto što nikada niste.

Ustanite ranije

Većina nas se vikendima veseli jer možemo dugo spavati. No, kada ste zadnji put ustali ranije samo da biste vidjeli izlazak sunca. Ustajanje u doba kada svi spavaju vam daje priliku da uživate u tišini i trenutku. Gledajući izlazak sunca dobit ćete novu perspektivu o tome što je važno u životu. Životi su nam toliko užurbani da ne stižemo uživati u najljepšim stvarima koje nam priroda pruža.

Nemojte vikend zatrpati aktivnostima i obavezama

Svaki vikend pokušajte ostati što više slobodni. Prepustite se i obaveze rješavajte tijekom tjedna. Vaš prioritet tijekom vikenda moraju biti opuštanje i uživanje.

Danas je savršen dan za savršen dan

Ono što mislite danas određuje kako ćete živjeti sutra

Afirmacije za dobro jutro

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.