Danas je savršen dan za savršen dan

Joooj ponedjeljak je!!! Da, i? Započnimo jutro s „Danas je divan dan i odlučujem uživati u svakom trenutku!“ Zašto je tako teško buditi se sretan i zadovoljan, započeti dan s osmijehom i veseliti se jednostavno zato što smo se probudili. Uvijek odgađamo sreću za neki bolji trenutak – za vikend ću, kada dovršim ovo što imam, kada pospremim stan, na proljeće, na jesen, nakon godišnjeg, evo samo još da prođe ovaj sastanak, idući tjedan sigurno i tako unedogled.

Ali trenutak je nebitan, bitni smo mi koji ćemo si stvoriti svoj trenutak. Sada i ovdje. Sve kreće od nas samih, od naših misli i osjećaja. Kada promijenimo tijek misli možemo mijenjati sve – odnos prema sebi samima, odnos prema drugima; i život jednostavno kreće na bolje, na svim segmentima. Pokušajte! Zaista djeluje. Uvijek će biti onih koji će reći: „Lako tebi, ti imaš ovo ili ono…“ i onih koj žive po principu da je trava uvijek zelenija kod susjeda, ali ako odvojimo samo malo vremena i usredotočimo se na naše misli tijekom jednog sata, tijekom jednog dana, shvatit ćemo kako one upravljaju cijelim procesom življenja.

Zamislite jutro kada se budite mrzovoljni, ljuti na sebe i na cijeli svijet, vani kiša baš kao sada, idete na posao od kojeg vam je muka već u nedjelju navečer, vikend je završio, a ponedjeljak već kuca na vrata… koliko puta ste se tako osjećali? Hoćete li s takvim mislima biti poduzetni i produktivni na radnom mjestu, hoćete li uopće moći uživati u onome što vas i inače veseli, hoćete li biti dobar primjer svojoj djeci?

Učinite da vaš sadašnji trenutak bude sreća.

A sada zamislite tu istu situaciju s drugačijim mislima. Ponedjeljak je, divan kišni dan kao stvoren za nove izazove i odlučujete da vas danas ništa ne može izbaciti iz takta jer volite sebe. Uživate u svom poslu, imate dobar odnos sa svojim kolegama i sastanci koji vas čekaju u tom danu prolaze savršeno i sa odličnim rezultatima, a na kraju dana uživate u vremenu koje je kreirano samo za vas. Hoće li to biti ugodna večer u krugu obitelji, izlazak s prijateljima ili odlazak u kino, svejedno je. Na vama je da u vašim mislima kreirate ono što vas najviše veseli i ispunjava. I najteži dan s ovakvim mislima odradit ćete s lakoćom.

Dan po dan mijenjajte negativne misli u pozitivne, vizualizirajte dan koji je pred vama na onaj način koji vama odgovara, i sve će postati drugačije, ljepše i zabavnije. Razmirice s kolegama na poslu nećete ni doživjeti jer će vam na pameti biti kava s prijateljicama koja vas čeka taj dan ili odlazak u kino ili šetnja uz more. Nemojte zaboraviti da ste vi kreatori svojih misli, bile one pozitivne ili negativne, i da upravo one određuju kako će izgledati vaš dan, tjedan, mjesec i godina, i na koncu čitav vaš život. Svatko od nas u sebi ima sve što je potrebno da bude sretan i živi sreću, sada i ovdje, u ovom trenutnku.

Na vama je da u vašim mislima kreirate ono što vas najviše veseli i ispunjava.

Život je vrlo jednostavan. Što dajemo, to i dobivamo. Svatko od nas odgovoran je za svoje životno iskustvo, ono najbolje i ono najgore, i svaka naša misao kreira našu budućnost. Zapamtite da se radi o mislima, a misli možemo mijenjati.

Isključite negativce iz svog okruženja 

Vrijeme je da napokon prihvatite i zavolite sebe 

Kava s prijateljicama – lijek za dušu 

12 sigurnih znakova da sami sebi radite loše 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads