Hrvatska moda na ulicama Pariza – La Vie Est Belle by Showroom Antonela

Puno se ovih dana priča o domaćim proizvođačima, malim obrtnicima, OPG-ovima. Pokrenut je i portal WELOVELOCAL.HR namijenjen malim proizvođečima. No, što je sa domaćim dizajnerima? Hoćete li i njih podržati u ovim danima izolacije? Iako je moda u ovom trenutku u nekom drugom planu, sigurni smo da među domaćim kreatorima imate svog favorita.

Danas smo vam odlučili predstaviti modnu dizajnericu iz Vodnjana koja je svojim radom, trudom i predanošću zaslužila poziv za sudjelovanje na Paris City Fashion Weeku. Iako je u Parizu predstavila svoju najzahtjevniju kolekciju, Antonela za sebe kaže kako njoj nije cilj raditi samo haljine za modne piste, već i svakodnevne, nosive modele, što je svojim dosadašnjim radom već i potvrdila. Upravo je da jednostavnost i nosivost ono što Antonelu izdvaja od drugih. No, kako se Antonela našla baš u Parizu?

Modni Oscar

Antonela je nakon osvojenog modnog Oscara za najbolju internacionalnu kolekciju na Serbia Fashion Weeku dobila pozive sa svih  strana svijeta. Stigti su pozivi za sve prestižne tjedne mode poput Londona, San Francusca, Moskva, New Yorka, Dubai Fashion Weeka, Dubai Fashion Awarda. Od svih nabrojenih Antonela je odlučila svoju kolekciju predstaviti na prestižnijoj lokaciji modne industrije u Parizu – na Paris City Fashion Weeku.

Ovo je najveći uspjeh jednog istarskog modnog dizajnera.

Paris City Fashion Week dio je glavnog Paris Fashion Weeka. Revija se održala 6.ožujka u američkim centru za umjetnist i kulturu, poznatijem kao Hotel Mona Bismarc, smještenom na rivi Seine, nasuprot Eiffelovog tornja. Hotel Mona Bismarc izgrađen je krajem 19. stoljeća, a potpuno je redizajnirana krajem 1950-ih godina od strane slavnog dizajnera interijera Stephanea Boudina. Nedavno je na toj lokaciji poznata ruska dizajnerica Ulyana Sergeenko predstavila svoju  Haute Couture kolekciju. Osim Antonele, jedine predstavnice Hrvatske, svoje su kolekcije predstavili i dizajneri iz Rumunjske, Irske, Ukraine, Italije, Francuske te poznati Michael Lombard iz New Yorka.

Kolekcija La Vie Est Belle

Antonela se predstavila kolekcijom “La Vie Est Belle” za jesen-zimu 2020/2021.  Kolekcija je puna kolorita, kombinacija fuxia roze, indigo plave, smaragdno zelene, tirkizno plave i žute. Glavna karakteristika kolekcije su ručno rađene trakice, a za kolekciju ih je Antonela izradila 940 m, koje su upletene u kolekciju ili kao resice, koje svakom pokretu daju volumen.

“La Vie Est Belle” predstavljaju haljine sa kratkim jaknicama, te šljokičasto odijelo muških linija. Kolekciju je upotpunila metalik hulahopkama u plavoj i zelenoj boji pa je cijela estetika monokromatska.

Izlaz kolekcije pratila je hrvatska pjesma Pocket Palme “Sve ono što nam inače nedostaje” u remix verziji Dj-Mental Blue. Antonela se iz Parisa vratila puna dojmova, novih poznanstva i suradnji. Njena je kolekcija odabrana od strane organizatora, te je dan nakon revije  odrađeno modno snimanje na ulicama Pariza.

Antonelinu modu možete pratiti putem Instagrama ili Facebooka. Uživajte noseći hrvatski dizajn.

Fotografije:
Levent studio, Martha Mac Nulty, Christian Aroule, Backstage -Antonela G.
Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.