Antonela Gregorović: 10 godina ljubavi

Kada bih ovu vodnjansku modnu dizajnericu opisala u tri riječi, one bi bile: jednostavna, skromna i vrijedna. Predana poslu, do zadnjeg šava, ona o sebi najbolje govori kroz svoje kreacije, a to je ovom revijom i pokazala. Prostor Muzeja suvremene umjetnosti bio je savršena kulisa za ovu modnu čaroliju – betonski zidovi, dugačka pista i One, prekrasne lepršave haljine kojima je zaokružila svoju desetogodišnju dizajnersku karijeru.

Decade of love

Da uživa u onome što radi dokazala je na mnoge načine: kvalitetom prije svega, a zatim organizacijom i neopisivim strpljenjem i staloženošću kojom zrači. Biti iza kulisa revije i pripremati se za prvu šetnju modnom pistm bilo je parvo zadovoljtvo i odlična zabava. Antonela je okupila nekoliko nas nemanekenki i, kako ih ona voli zvati, “svoje prve manekenke” – cure koje su nosile njezine prve revije. Antonela je u svima probudila neka prošla sjećanja i uspomene iz srednjoškolskih dana: djevojke, sada mlade žene i majke, opet su odjenule Antoneline kreacije i prošetale modnom pistom. Haljine su pričale svoju priču, zasluženo.

Haute Couture i Pret a porter

Antonelina revija u Muzeju suvremene umjetnosti Istre presjek je njezinih najuspješnijih godina u svijetu mode. Osmišljena u dva dijela, Haute Couture i Pret a porter, pokazala je svu strast i upornost koji su je vodili do željenog cilja i ostvarenja svog modnog-umjetničkog sna.

U prvom dijelu revije prikazane su nove kreacije Pret a porter kolekcije  za proljeće/ljeto 2019. Kolekcijom prevladavaju romantični motivi, proljetni, nježni uzorci, volani i bogati lepršavi rukavi. Sve je ležerno, lepršavo, nadahnuto proljetnom svježinom. Antonela je izabrala prirodne materijale i jeans kako bi stvorila modnu viziju sportke žene s jedne strane, i elegantne dame s druge strane.

Samo ljubav

Ljubav je Antonelina vječna inspiracija. I logo njezinog modnog brenda u znaku je ljubavi – pola srce, pola leptir. Crvena boja koju je izabala za svoju Haute Couture kolekciju najefektnija je i najbolje dočarava ono što je željela postići. Svaka je posebna, puna detalja i svaka priča svoju ljubavnu priču.

“Crvene su haljine ekstravagantne. U svaku je uloženo puno sati rada, puno metara tkanine i nebrojeno mnogo detalja. Ovo je kolekcija o kojoj već godinama maštam i sada je bila prava prilika da ju ostvarim. Ove su haljine kruna mog desetogodišnjeg predanog rada.” zaključila je Antonela.

 

Foto: Giordano Celich,  Marko Hajdarović

Andrea Pavlović

glavna urednica

WordPress Ads