FACE YOGA by Omotouch: PODIZANJE OBRAZA (video)

Područje obraza važno je za mladolik izgled i simetriju lica. Zrela koža postupno gubi kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, a u predjelu obraza se objesi i dehidrira. Prirodni masni jastučići koji pridonose mladoliku izgledu i obrazima daju zdravu punoću, s godinama klonu i atrofiraju. Volumen se gubi i zbog apsorpcije kostiju. Kao dio prirodnog procesa starenja obrazi postaju šuplji i ravni. Upali obrazi također mogu biti nasljedni ili rezultat neke bolesti.
*
Slabljenje vezivnog tkiva dovodi do obješenosti i razvoja bora, među kojima su najjače izražene nazolabijalne bore. Vježbanjem atrofiranih obraza možemo ih vrlo učinkovito podići i vratiti im punoću. Time vraćamo i mladolik oblik lica, jer pomlađivanje obraza može uravnotežiti svojstva lica i uskladiti lice.

*

*

* Face yoga by Omotouch

Face yoga odlična je prirodna alternativa botoksu ili plastičnim operacijama. Ljepota face yoge je u tome što većinu vježbi možete raditi bilo kada i bilo gdje. Nakon što ih naučite, vježbe možete raditi i u pokretu! Npr. ispred kompjutera, TV ekrana, dok hodate, kuhate itd. Lako je, samo uključite vježbe u svoju dnevnu rutinu. I ne zaboravite, dosljednost je ključ uspjeha.

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.