Njega kože na putovanju

Naizgled nema razloga da se njega kože na putovanju razlikuje od uobičajene njege. No putovanja donose promjene svakodnevne rutine zbog kojih bi trebalo prilagoditi njegu potrebama kože, ali i veličini torbe.

Klima u prijevoznim sredstvima isušuje kožu

Veće pripreme kože najbolje je napraviti prije putovanja. Prije svega, poželjno je napraviti piling lica i hidratizirati kožu kao prvi korak blistave kože na odmoru. Na sam dan putovanja pripazite što ćete nanijeti na lice – ako dugo putujete, ne nanosite tešku šminku jer je nećete imati priliku skinuti kroz putovanje.

Bilo da putujete autobusom ili avionom, klima koja grije ili hladi itekako isušuje kožu. Vodite računa o tome što možete ponijeti u avion, a ako se vozite autobusom, lice možete bezbrižno osvježiti termalnom vodom.

Hidratantna krema još je jedan od proizvoda koje biste trebali ponijeti na putovanje. Puno toga ovisi o godišnjem dobu i gdje idete, ali hidratantna krema osvježit će kožu bez obzira na vanjske faktore.

Njega za usne

Kako isušuje kožu lica, klima isušuje i osjetljivu kožu usana. Zato ponesite hranjivi balzam i nanosite ga kada osjetite da je vašim usnama potrebna njega. Možete izabrati balzam koji ostavlja sjaj nakon nanošenja i tako u jednom proizvodu objediniti makeup i njegu usana.

Proizvod koji nježno čisti kožu

Koliko god da su relaksirajuća, putovanja su za mnoge istovremeno stresna. Stoga vašoj koži ne trebaju teški proizvodi. Kako biste izbjegli izbijanje prištića koji nerijetko nastaju pod stresom, utjecajem nove klime ili promjene vanjskih faktora, koristite nježan proizvod za čišćenje kože.

Revitalizacija lica

Ako ste organizirali putovanje u kojem želite vidjeti ili obaviti što više, zaboravite na dugo spavanje. Osim toga, nerijetko promjena kreveta ili uzbuđenje utječu na kvalitetan san, zbog čega je teško zaspati barem prvu noć putovanja. Za revitalizaciju kože možete ponijeti masku koja će instantno osvježiti lice, a dovoljno ju je nanijeti samo jednom.

Možete koristiti proizvode koji sadrže limun ili kurkumu i sjemenke brusnice. Limun razbuđuje kožu lica i briše tragove umora, a kurkuma i brusnica poboljšavaju cjelokupni izgled kože, vraćaju energiju te su pogodni za one osjetljivog tena.

Pazite da ne spakirate previše

Pazite da ipak ne ponesete previše kozmetike na putovanje. Neke proizvode možete koristiti kao 2u1 (npr. hidratantna krema sa zaštitnim faktorom), a putna „mini“ pakiranja svakako će uštedjeti prostor. Racionaliziranje preprata za njegu ne znači da smijete preskočiti važne korake u njezi – uz navedeno, ne zaboravite ponijeti preparat za specifične potrebe vaše kože koji koristite u redovitoj njezi.

Glicerin – važan sastojak za našu kožu

Trikovi za svjež i odmoran izgled čak i kada se niste naspavali

Što ponijeti u kozmetičkoj torbici na godišnji odmor?

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.