Trikovi za svjež i odmoran izgled čak i kada se niste naspavali

Svi znamo da je 8 sati sna zdravstveni, beauty i životni ideal općenito. Mnogi stručnjaci uvjerili su na u to i mi se nastojimo pridržavati te računice. Ipak, kako životne obaveze i način života nalaže, svatko od nas spava drugačije i ima neku vlastitu mjeru koja mu omogućuje da se cijelog dana osjeća energično i aktivno. Tako će nekima biti dovoljno 5 sati, a nekima čak i 10 sati sna.

Postoje i oni trenuci kada se jednostavno ne naspavamo dovoljno. Ostanemo do kasno budni ili se često budimo noću, što se idućeg dana odražava ne samo na naše raspoloženje, već i na izgled. Umorno lice s izraženim podočnjacima nikako nije laskav prizor, no dobra je vijest da se svjež i odmoran izgled vrlo lako može lažirati, čak i kada se nismo naspavali. I to uz ovih nekoliko trikova!

Proizvodi za njegu kože

Za odmoran izgled ujutro, pa čak i uz manje sati sna, prvenstveno su zaslužni proizvodi za njegu kože koje koristimo. Noću kada spavamo, naša se koža najbolje obnavlja, a kozmetički preparati koje tada koristimo mogu dodatno pomoći u njenoj regeneraciji. Uzmimo za primjer hijaluronsku kiselinu, serume ili kreme za područje oko očiju. Svaki od njih ima svoju ulogu u transformaciji kože tijekom noći.

 

Svilene jastučnice

U posljednje vrijeme sve veći trend u spavanju postaju svilene jastučnice. Zašto je oko njih odjednom nastao toliki hype? Zato što su mnogi dermatolozi izjavili kako su jastučnice izrađene od svile izvrstan anti-age alat. One pomažu koži da preko noći zadrži svoju prirodnu razinu vlage i umanjuju pojavu finih linija i bora. Nasuprot njima, za pamučne jastučnice sada se smatra da su brzo upijajuća tkanina koja ‘krade’ vlagu koži lica i vrata, kao i kosi. Nakon buđenja i ustajanja sa svilene jastučnice, na koži ne biste trebali primijetiti da ste se uležali, s jasno vidljivim tragovima na licu i vratu. I frizura bi vam trebala biti puno bolja nego da ste spavali na pamuku i probudili se s bad hair day.

Maske za oči

Umor na licu najčešće odaju naše oči. Kada ne spavamo dovoljno, odaju nas s tamnim podočnjacima i natečenim vrećicama. No, i tu ima pomoći, i to u obliku cijele sile proizvoda koji ciljano djeluju na područje oko očiju. U tom će se slučaju isplatiti investicija u maske za oči koje hlade i umiruju ovo natečeno područje. Ako nemate masku, poslužite se nekim starim, ali dobrim receptom, poput žlica koje ste prethodno ohladili u hladnjaku ili kriški krastavaca.

Masaža lica

Natečenom licu pomoći će i masaža, koja će poboljšati cirkulaciju na području lica i vrata i razbuditi uspavan i umoran ten. Mišiće lica najbolje je stimulirati masažerom kakav je trenutno vrlo popularan jade roller. Osim što će smanjiti natečenost, također će vam vratiti boju u lice pa ćete mnogo bolje izgledati nego u trenutku kada ste se probudili.

Ne zaboravite na prehranu!

Prehrana je važna uvijek, pa vam može pomoći i kod neispavanosti. Avokado je odličan jer je bogat masnim kiselinama, antioksidansima i vitaminima koji hrane kožu i daju joj mladenački sjaj. Isprobajte i jabučni ocat – pomiješan s vodom, svakog će jutra biti pravi eliksir za čistu, lijepu i blistavu kožu, pa vam nitko neće povjerovati da se tu noć niste naspavali.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads