Sladoled od avokada

U smoothieju, kao namaz na tostu ili uz jaja za savršeni doručak, avokado se pokazao kao omiljena, popularna i zdrava namirnica. U ove vruće ljetne dane predlažemo da ga pripremite u varijaciji smrznutog deserta odnosno sladoleda. A upravo je za pripremu sladoleda avokado idealan! Prvenstveno se to odnosi na njegovu bogatu kremastu teksturu i primamljivu zelenu boju. A njegov relativno neutralan okus lako se kombinira s raznim drugim sastojcima.

Za pripremu domaćeg sladoleda od avokada nije potrebna posebna oprema niti aparati. Sve što trebate je blender koji će vam pomoći temeljito usitniti meso avokada i povezati sve sastojke u homogenu smjesu. Najvažnije je odabrati optimalno zreo plod. Birajte zeleni avokado koji je srednje mekan, a izbjegavajte plodove sa smeđim dijelovima i one jako mekane.

Sladoled od avokada možete oplemeniti zanimljivim dodacima poput banana, listića mente, komadića čokolade, pistacija ili badema.


Sladoled od avokada

Sastojci:

  • avokado
  • med
  • biljni napitak od kokosa

Priprema:

Očistite plod avokada i stavite meso u blender. Dodajte malo meda, biljnog napitka od kokosa i sve dobro izmiješajte. Prebacite u kalup i stavite u zamrzivač.

Umjesto biljnih napitaka, možete koristiti vrhnje za šlag ili grčki jogurt.

Po želji zasladite vanilin šećerom ili javorovim sirupom. Ovo je receptura koja dozvoljava maštu i male eksperimente.


Dodaci za još ukusniji doživljaj

Osim avokada, koji je poznat po svojim nutritivnim prednostima kao što su vitamin K, C, E i oni B skupine te željezo, domaći sladoled od avokada možete oplemeniti zanimljivim dodacima poput banana, listića mente, komadića čokolade, pistacija ili badema… Šteta bi bilo ne iskoristiti tako jednostavnu i zanimljivu namirnicu za ukusan desert!

Avokado – voće punog okusa bogato nutrijentima

Bezglutenski kremasti špageti s avokadom

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads