Bezglutenski kremasti špageti s avokadom

Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine čini ovaj recept za lagani i brzi obrok punim pogotkom. Avokado, bogat zdravim masnoćama i antioksidansima, osigurat će tijelu zaštitu od starenja, stresa, potaknuti brže sagorijevanje kalorija i ujedno vas zdravo zasititi. Bezglutenska tjestenina izbor je za sve gurmane i često za njom posegnemo jer predstavlja brzo rješenje za zasitan obrok. U kombinaciji s aromatičnim biljem i neizostavnim, kvalitetnim maslinovim uljem, ovi nesvakidašnji špageti zacijelo će mnogima postati drago jelo na jelovnicima i obrok za užitak.


Kremasti špageti s avokadom

Sastojci:

  • 400 grama bezglutenskih špageta
  • 2 svježa avokada
  • sok od svježeg limuna
  • 2 jušne žlice svježeg bosiljka, usitnjenog
  • ½ čajne žličice limunove korice
  • 2 režnja češnjaka, grubo mljevenih
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice himalajske soli
  • svježe mljeveni papar
  • limun, svježe isjeckani bosiljak, ribani parmezan i papar – za posipanje


Priprema:

Skuhajte špagete.

U multipraktiku ili blenderu miješajte avokado, sok i koricu limuna, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak, sol i papar sve dok ne dobijete jednoličnu, kremastu smjesu.

Umaku dodajte vodu u kojoj su se kuhale špagete, kako biste dobili željenu gustoću i ponovno izmiješajte u multipraktiku dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta.

Po potrebi, dodajte još vode i začina, ovisno o ukusu.

Procijedite špagete, u vrući lonac stavite prvo umak, a zatim i tjesteninu, te dobro promiješajte.

Poslužite s komadićem limuna, bosiljkom i paprom te po želji pospite svježe ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads