Budite zdravi i hodajte bosi

Znate li da na našim stopalima i dlanovima postoje točke povezane sa svim vitalnim organima u tijelu? Stimuliranjem tih točaka masiramo unutarnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih. Tako postajemo zdraviji i vitalniji. Nekoć su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao ovaj proces akupresure.

Protok energije u našem tijelu

Našim tijelom teče bioelektricitet  koji daje energiju svim našim organima kako bi funkcionirali ispravno i uravnoteženo. Taj bioelektricitet teče kroz mrežu meridijana sličnu krvotoku.

Meridijani počinju na svakom prstu obje ruke, protežu se preko cijelog tijela i završavaju na vrhovima prstiju stopala. Kada su ti meridijani protočni, elektricitet teče neometano i svi organi dobivaju energiju potrebnu za optimalan rad. Kada je iz bilo kojeg razloga taj tok ometen, energija ne može doći do određenog organa. Tada se javlja poremećaj u radu tog organa, a s vremenom i bolest.

Tako se na dlanovima i stopalima nalazi niz ‘prekidača’ za sve naše vitalne organe i dijelove tijela. Na prstima ruku nalaze se točke za glavu – mozak, sinusi, oči i uši. Na gornjem dijelu dlana i stopala nalaze se točke za gornji dio trupa, a na donjem dijelu dlana i stopala – za donji dio trupa. Da biste aktivirali ove točke svaki dan masirajte stopala ili se jednostavno prošećite bosi!

Akupresurom ćete pomoći oboljelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje.

Akupresurna masaža stopala

Akupresura je sustav primjenjivanja pritiska na određene dijelove tijela u svrhu iscjeljivanja i održavanja optimalne ravnoteže tjelesnih sustava. Za optimalno zdravlje i vitalnost, svako jutro 5 minuta dobro masirajte svaki dlan i stopalo.
Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on mora biti od prilike 1.4 – 2.3 kg.

Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobiti koje postižete njenom praksom su nevjerojatne. Ako imate probleme sa sinusima, napetost, probavne smetnje, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona, sve te probleme možete riješiti pomoću akupresure.

Akupresurom ćete pomoći oboljelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje. Svakako isprobajte, umjesto masaže stopala, jednostavno se prošetati bosi, po šljunku, plaži, travi i slično. Na takav način ćete imati sve dobrobiti akupresurne masaže.  Osim što ćete dobro izmasirati stopala, ostvarit ćete kontakt s Majkom Zemljom, koja će vas napuniti neophodnom energijom.

Uzemljite se!

Baš kao što nas Sunčeva svjetlost opskrbljuje vitaminom D, Zemlja nas opskrbljuje još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z. (Z kao ‘zemlja’). Smatramo ga zanemarenim faktorom u pojavi bolesti – karikom koja nedostaje. Dr. sci. Gary Schwartz, profesor psihologije i medicine na Sveučilištu Arizona, iznosi pretpostavku da je uzemljivanje možda isto onoliko bitno kao Sunčeva svjetlost, zrak, voda i hranjive tvari.

Uzemljivanje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine.
Uzemljenje se ostvaruje jednostavno: hodanjem bosih nogu po tlu ili sjedenjem i radom na zemlji. Dosadašnja istraživanja pružaju brojne dokaze toga da površinska energija zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti.

Uzemljenje, ili povezanost s energijom zemlje…

  • smanjuje razinu stresa
  • poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava
  • smanjuje utjecaj štetnih elektromagnetskih polja
  • ubrzava oporavak nakon bolesti i ozljeda
  • poboljšava kvalitetu sna

Osim toga studije jasno pokazuju da uzemljivanje ima snažan utjecaj na osjetljivu ravnotežu između zdravlja i bolesti, te na izglede za duži i bolji život.

Kako hodati bos

Ako odlučite pokušati hodati bosi, počnite polako, postupno napredujući prema sve više vremena bez obuće. Imajte na umu to da će vam korak biti drugačiji nego u obući. Slušajte tijelo i pokušajte da se uskladite s unutrašnjim znanjem o tome kako se hoda bos. Također, najbolje je početi hodati bos po mekim podlogama kao što je pijesak. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja, moći ćete polako sve više hodati bosi, i po sve raznolikijim podlogama.

Naše tijelo je savršeno i dugovječno, ako se naučimo brinuti o njemu na ispravan način. U ovo ljetno vrijeme, mnogi od vas će provesti vrijeme uz more ili u prirodi. To je idealna prilika da skinete obuću i prošećete bosi. Možda će vas malo bockati ako niste navikli hodati bosi, ali što više tako hodate, više ćete stimulirati protok vitalne energije kroz tijelo, poboljšati zdravlje i osjetiti ugodu i osvježenje.

Autorica: Marijana Brodarić

 

Hodanje: kako napraviti 1 – 2 km bez izlaska iz svog doma?

Ljeto za sreću kroz kretanje u vodi

Uzmite zdravlje u svoje ruke

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads