Budite se svake noći u isto vrijeme?

Naša su tijela puna energija koje prolaze kroz nas. Možda nismo svjesni tih energija, ali ako se budite svake noći u isto vrijeme, to je znak koji ne biste trebali zanemariti. Prema drevnoj kineskoj medicini, energetski zeniti tijela povezani su s vremenskim sustavom koji energizira različite dijelove tijela u različitim razdobljima dana. Dakle, poteškoće sa spavanjem u nekom razdoblju tijekom noći mogu biti znak kako imate zdravstvenih problema i kako morate nešto promijeniti.

 

Energetske blokade

Postoje interni sustavi i satovi svojstveni ljudima, koji pomažu regulirati naše tjelesne funkcije. Naše duhovno blagostanje i fizičko zdravlje izravno je povezano. Tradicionalne kineske ljekovite metode pridaju pažnju obrascima postavljanja energije i njenog kretanja u različitim dijelovima tijela u različito vrijeme. Unutar 24-satnog ciklusa tijelo daje različite energije različitim organima.

Ukoliko se konstantno budite u isto vrijeme, to bi moglo značiti da su neke energije blokirane ili pogrešno usmjerene. To narušava prirodnu ravnotežu i ciklus jer organi trebaju energiju kako bi se iscijelili i funkcionirali.

Donosimo pojašnjenja o povezanost vremena i organa u tijelu. Mnoge od tih blokada treba promatrati i fizički i emocionalno. Isto tako, trebali biste razmisliti što i kada ste jeli, jer i to može biti razlog buđenja.


Budite se između 21:00 i 23:00 sata

Ovo je najuobičajnije vrijeme za spavanje za većinu ljudi. Ako vam je teško zaspati tijekom ovog perioda, to je vjerojatno znak stresa i briga koje su se nakupile tijekom dana. Vježbe za relaksaciju preporučuju se kako bi vam pomogle da bolje spavate. Meditacija i pozitivne mantre također su važne.

Ovo je vrijeme kada se endokrini sustav rebalansira i puni enzimima. A on, kao što znamo, upravlja hormonima i metabolizmom. Ukoliko  imate problema sa spavanjem u ovom razdoblju, možda ste zaglavili u modu „bori se ili bježi“. Još uvijek ste psihički zaglavljeni u događajima proteklog dana ili se već pripremate za sutrašnje izazove. Ponavljajte pozitivne mantre i oslobodite se formacija koje vam uzrokuju napetost. Ukoliko se ne hranite ispravno ili prekasno jedete i to može dovesti do blokade.

Budite se između  23:00 i 01:00 sata

Buđenje u ovo doba znak je da je žučni mjehur aktivan, a on je prema drevnoj kineskoj medicini povezan s emocionalnim razočaranjem i zamjeranjem koje nosite u sebi. Ovo je vrijeme u 24-satnom ciklusu kada se yin energija pretvara u yang.

Yang energija je vrlo aktivna, a tijelo tu energiju treba pohraniti za sljedeći dan. Pojačajte ljubav i poštovanje prema sebi, dajte sve od sebe da se smirite i čuvajte energiju. Ovo je vrijeme kada žučni mjehur razbija masti. Možda unosite previše nezdravih masti ili ulja.

Da biste se vratili na spavanje, trebali biste prakticirati opraštanje drugima i sebi, kao i samoprihvaćanje.

Budite se između 01:00 i 03:00 sata

Prema kineskoj medicini, buđenje u ovom razdoblju  povezano je s jetrom, a ona je povezana s emocijama bijesa. Preuzmite kontrolu nad situacijom koja vas tjera na ljutnju i to će vam, na kraju, pomoći da bolje spavate.

Ovo je ključno vrijeme za detoksikaciju tijela i proces obnavljanja jer jetra ispušta toksine i stvara svježu krv.

Buđenje u ovo vrijeme ukazuje na ljutnju, frustraciju i negativne formacije. Ukoliko se ne rješavate duhovnih toksina, vaša ‘duhovna jetra’ pokušava skrenuti pažnju na probleme kojima ste okruženi.

Budite se između 3:00 i 5:00 sati

Kineska medicina pretpostavlja da se buđenje u ovom trenutku povezuje s energetskim zenitom koji prolazi kroz pluća, a koja su povezana s emocijama tuge. Da biste spavali bolje, pokušajte polako i duboko disati. Pluća su oporavljaju i opskrbljuju tijelo kisikom.

Provjerite je li vam dovoljno toplo kako bi olakšali rad tjelesnih funkcija. Ako se probudite tijekom ovog vremena, probajte napraviti vježbe disanja. Problemi s plućima često se odnose na bol i tugu.

Budite se između 5:00 i 7:00 sati

Rana jutra povezana su s emocionalnim blokadama i problemima s debelim crijevom. Da biste se vratili na spavanje, pokušajte rastegnuti mišiće. Taj fenomen iznenadnog buđenja naziva se inercija sna. Nismo sposobni za inteligentne misli ili donošenje važnih odluka jer prefrontalni korteks još nije budan.

Svi toksini koji su ispušteni i razgrađeni tijekom noći odlaze iz sustava. Debelo crijevo je aktivno tijekom tog vremena. Loša prehrana ili prekasno konzumiranje hrane može dovesti do problema koji će vas probuditi u ovo doba.

 

Isprekidan san – od kroničnog umora do narušenog zdravlja

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.