Sočna torta od slanutka, čokolade i naranče – bez brašna i glutena

Danas donosimo recept za fenomenalnu  tortu od slanutka – bez brašna, s kakaom i sokom od naranče. Recept je ovo za sve one koji su isključili gluten iz svoje prehrane, jer su baš svi sastojci gluten free.  Torta je divna i sočna i jednostavno se topi u ustima. A okus čokolade i naranče uobičajeno je neponovljiv…


Sočna torta od slanutka, čokolade i naranče

Sastojci

1 šalica (250 ml)
60 dkg očišćenog slanutka
sok od 2 naranče
120ml vode
8 jaja
2 šalice šećera
2 žličice praška za pecivo
1 šalica kakao u prahu
izribana korica od 2 naranče
4 žlice ulja
15 dkg kuhinjske čokolade za preljev
*


Priprema

1. Slanutak istresite iz limenke i pod blagim mlazom vodom očistite od ljuskica. Ovaj proces je malo teži jer se morate riješiti svih ljuskica. Očišćeni slanutak u kuhinjski papir i obrišite od ostataka vode.
*
2. U blender stavite slanutak, ocijeđeni sok od naranče i vodu. Izblendajte sve zajedno kako biste dobili da finu, gustu smjesu.
*

3. U zdjeli miksajte jaja, dodajte kašu od slanutka, šećer, prašak za pecivo, kakao ulje i na kraju izribana koricu od naranče. Sve dobro izmiksajte.

*

4. U kalup za torte promjera 24 cm istresite smjesu i malo tapkajte kalupima po radnoj ploči kako biste se riješili zračnih balončića u tijestu. Zatim stavite da se peče u zagrijanoj pećnici na 180 C 50-60 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno.

*

5. U manjoj posudi napravite ganache od kuhinjske čokolade i slatkog vrhnja, pa prelijte preko hladne torte.
*
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads