Proteinske palačinke

Kako kaže Wikipedia, palačinka je slastica obično napravljena od mlijeka, jaja, brašna i soli. Palačinkima se uglavnom dodaje šećer, začini itd. Može biti pržena na ulju ili bez ulja. Obično se palačinki dodaju i razni nadjevi poput čokolade, raznih čokoladnih namaza (Nutella, Eurocrem), marmelade, sira itd. Osim na uobičajeni način, palačinke mogu biti napravljene i bez sastojaka životinjskog podrijetla, pri čemu se kravlje mlijeko obično zamijeni sojinim, rižinim ili mlijekom od zobi.

Danas nam bio&bio ambasadorica Marina Brekalo donosi recept za bombastične palačinke s proteinom konoplje. Odlične su kad nam zatreba nešto slatko i hranjivo za dodatni boost energije i snage.

*


Proteinske palačinke

Sastojci

Palačinke:

  • 1/2 šalice brašna od badema
  • 1/4 šalice zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice proteina konoplje
  • 1 šalica sojinog napitka
  • 2 žlice aru praha
  • 1 žličica psyllium praha
  • 2 žlice eritritola (smljevenog u prah)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1/4 žličice bourbon vanilije
  • prstohvat soli

Brzi čoko – lješnjak namaz:

  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice namaza od lješnjaka
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žlica sojinog napitka
  • prstohvat soli


Priprema

Zobene pahuljice sameljite u brašno i pomiješajte s ostalim suhim sastojcima.

Suhim sastojcima dodajte napitak od soje i limunov sok, pa sve dobro promiješajte.

Smjesu za palačinke ostavite sa strane dok pripremite brzi čoko-lješnjak namaz.

Sve sastojke za namaz stavite u posudu i dobro promiješajte.

Pecite na laganoj vatri po nekoliko minuta s obje strane.

Gotove palačinke premažite namazom, dekorirajte voćem po želji i uživajte.

* istaknuti omjeri dovoljni su za 3 – 4 palačinke.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads