Čokoladni cheesecake koji će svaki dan učiniti savršenim

Dan je najbolje učiniti ljepšim sitnicama koje volimo. Mjesta koja su nam draga, ljudi koji nam popravljaju raspoloženje i griju nam srca, ugodna atmosfera i okusi koji nas vesele pomažu nam da se osjećamo posebno. Ugodni mirisi u sekundi će evocirati drage uspomene, sjećanja na djetinjstvo i topao dom. A miris čokolade uvijek učini dan savršenim. Kombinacija sočne čokolade i omiljenog cheesecakea pretvorit će sjetan dan natopljen kišom i oblacima u šarenu oazu sreće. Sama pomisao na topljenje čokolade u ustima i hrskave podloge od keksa crta osmijeh na lice. Teško da od toga može bolje.

Ova varijanta cheesecakea je neodoljiva i nemoguće je pojesti samo jedan komad koliko god se trudili biti disciplinirani. Ono što je također odlična vijest u ovoj čokoladoj priči – čokoladni cheesecake tako se jednostavno priprema da ćete svoju omiljenu poslasticu pripremiti u nekoliko poteza spretnih ruku, a pritom razveseliti sve ukućane.

RECEPT ZA ČOKOLADNI CHEESECAKE

Sastojci:
  • 400 g keksa
  • 50 g maslaca
  • 800 g krem sira
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 300 g mliječne čokolade
  • malo ulja
  • 100 g šećera (u prahu)
Priprema:

Od otopljenog maslaca i usitnjenih keksa napravite jednoličnu smjesu i utnisnite ju kao podlogu u kalup za torte. Ubacite je u hladnjak na sat vremena. Za to vrijeme miješajte krem sir i šećer, a na pari odvojeno otopite tamnu i mliječnu čokoladu, kako biste u svaku dodali polovicu smjese od sira i šećera. Prvo jednu čokoladnu smjesu sa sirom nanesite preko podloge od keksa, ohladite oko sat vremena pa nanesite drugu smjesu s drugom vrstom čokolade i sirom. Ukoliko ne želite da vaš čoko cheesecake prođe bez bijele čokolade, otopite i nju i prelijte preko, no ta je opcija stvar ukusa.

Uživajte u sočnoj kremi punog čokoladnog okusa i razveselite svoje najdraže. Ovom cheesecakeu možete dodati i voće, šlag te naribane korice agruma ako ste više za osvježavajuće varijante. No, opcija s tamnom i mliječnom čokoladom je sama po sebi sjajna.

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.