Psyllium za veliko čišćenje crijeva

Ovo nije baš romantična tema, ali je važna za zdravlje jer su nam crijeva najčešće u očajnom stanju. Zamislite najveći lonac u kuhinji i u njemu sasušeni ostaci hrane. Naslage. Grozno. Čime ćete to oprati? Naravno, treba vam neka moćna četka. E, tako je i s našim crijevima. A psyllium je četka koja će riješiti taj problem!

Kako bi održali zdravlje cijelog organizma, povremeno treba potaknuti crijevnu peristaltiku i tako se osloboditi nakupljenih toksina. Prirodan i neškodljiv način za efikasan crijevni detox je uzimanje psylliuma.

Psyllium su mljevene sjemenke indijskog trputca. Ne sadrže gluten, neutralnog su okusa i iznimno su bogate topivim vlaknima: 100 g psylliuma sadrži čak 14 puta više vlakana od 100g zobenih mekinja!

U kontaktu s tekućinom pretvara se u gel povećavajući svoj volumen za najmanje deset puta. Često se zbog ovakvih karakteristika koristi u receptima za kruh, peciva i kolače bez jaja ili kao zgušnjivač za juhe i umake.

No, nama je ovdje misija: detox crijeva. Preporučujemo jednostavnu konzumaciju psylliuma s vodom s ili bez limuna ili s nezašećerenim sokom.


5 savjeta za savršeno čišćenje crijeva pomoću psylliuma

Dostatna količina vode ključ je uspjeha psyllium detoxa. Prvo popijte jednu čašu vode. Nakon toga pomiješajte jušnu žlicu psylliuma u čaši vode ili soka i odmah popijte. Ne okolišajte jer se psyllium pretvara u gustu želatinoznu masu koju bi bilo nemoguće (ili jako teško) popiti.

Idealno bi bilo da tijekom provođenja psyllium detoxa ne uzimate lijekove ili dodatke prehrani jer će i oni biti brutalno izbačeni.

Nemojte jesti najmanje sat vremena prije ili poslije uzimanja psylliuma.

Nemojte uzimati više od jedne jušne žlice psylliuma dnevno.

Tijekom dana nastavite s unosom vode ili biljnih čajeva i to najmanje 8 do 10 čaša dnevno kako bi omogućili psylliumu da odradi ovaj za zdravlje izuzetno koristan posao.

Zapamtite: zdravlje počinje i završava u crijevima.

Očistite crijeva sjemenkama psylliuma (4 recepta)

Psyllium – prirodna pomoć kod slabe probave

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.