Detox + recept za čišćenje crijeva

Pišem ovaj članak jer mnogi on vas imaju užasne simptome bolesti štitnjače i na dnevnoj bazi prolaze puno toga što bi se najčešće moglo spriječiti. Mnogima je i dobro, nemaju tako izražene simptome pa i ne vjeruju da se netko može svakodnevno osjećati loše i da se situacija postepeno može sve više pogoršavati.

Meni osobno godinama je dobro, ali vrlo dobro znam što to znači i vjerujem kad mi netko kaže da mu je loše. Vidite, sve dok vam nalazi krvi nisu optimalni, svašta može biti. A najviše onoga što ne bi trebalo i što se može riješiti! Hormoni Ft4, ft3, TSH, feritin, crp (povišen ukazuje na upalu i daje lažno povišen feritin), vitamin D i B12… Sve to treba provjeriti!

Kad je hipotireoza (kod koje je najčešće sve ovo u deficitu) u pitanju, puno se toga suplementima može dovesti u red.

Hipertireoza je kompliciranija. Kod nje hormone treba snižavati terapijom (Favistan i slično). Terapiju za hiper ne bi trebali uzimati duže od 2 godine, jer ima nuspojave posljedica kojih je opcija: ili radioaktivni jod ili operacija.

Antitjela također stvaraju probleme. I meni su liječnici, kao i mnogima od vas, rekli kako to nije ništa strašno. Ona nam uništavaju štitnjaču i zato ih treba snižavati. Ponajprije – prehranom (aip, paleo, prehrana bez glutena ili lchf, a može i kombinacijom ova zadnja dva načina prehrane). Izbacite šećer, čak i mliječne proizvode. Također, treba uzimati selen (2 brazilska oraha dnevno).

Detox

I detox je vrlo važan. Evo što možete učiniti po tom pitanju.

Sikavica:  1 kapsula dnevno od 525 mg – 3 mjeseca

Hladno prešano ulje crnog kima iz Egipta: 2-3 x dnevno po 30 kapi i tako 3 mjeseca, nakon toga pauza (Amazon, trgovine zdrave hrane…)

Sol: 2 – 3 žličice nerafinirane soli popiti s 300 ml mlake vode (ili više) i limunom –  1 x tjedno

Čajevi od koprive ili maslačka – piti svakodnevno

Čistite crijeva kefirom i lanenim brašnom ili mljevenim lanom (sjemenke lana ništa ne znače, organizam ih ne može preraditi i tako ono najzdravije što sadrže ostaje neiskorišteno, sjemenke kroz stolicu samo izađu iz tijela).

Napravite sami domaći kefir od kefirnih zrnaca. Upravo i sama mijenjam prehranu zbog kila i oticanja nogu (bubrezi su mi kao novi, kaže nefrolog i čudi se tome jer već 35 godina živim s diabetesom tip 1).

Važno je znati da se svi simptomi malo, pomalo mogu dovesti u red. Zato vas potičem da si sami probate pomoći, jer simptomi koje nosi poremećen rad štitnjače mogu biti zaista strašni. Žao mi je svakoga tko koji prolazi kroz njih. Zato pokušajte postepeno raditi na sebi, ne zbog drugih, nego zbog sebe. Neće se dogoditi odmah, ali polako ćete si vratiti kvalitetu života. Pokušajte uvesti u svoj život i mrvicu sporta. Ne mora to biti ni teretana, ni mini maraton, ali šetnja šumom na svježem zraku će vam itekako koristiti.

RECEPT ZA ČIŠĆENJE CRIJEVA OD NASLAGA I PARAZITA

Prvi tjedan: svakodnevno uzimajte za doručak 100 ml kefira sa 1 žlicom lanenog brašna (neka odstoji 10 minuta).

Drugi tjedan: svakodnevno uzimajte za doručak 100 ml kefira sa 2 žlice lanenog brašna (neka odstoji 10 minuta).

Treći tjedan: svakodnevno uzimajte za doručak 150 ml kefira sa 3 žlice lanenog brašna (neka odstoji 10 minuta).

Tijekom ta tri tjedna čišćenja crijeva od naslaga i parazita to vam je doručak i ništa drugo!

~

Marina VK: Suplementi – kako ih i zašto koristim

Marina VK: Suplementi – svi dobri oblici i kako ih uzimam

Marina VK: Moja priča o kefiru i pokoji recept

Marina VK: Opadanje kose i kako sam riješila problem

Marina Tibold

Volim pomagati, motivirati i dijeliti svoje iskustvo, jer sam puno naučila o štitnoj žlijezdi i dovela u red svoje simptome. Malo je reći da se osjećam odlično! Medicinska sam sestra i živim u Njemačkoj.