Neodoljive torbe za knjigoljupce

View Gallery 24 Photos

Torbe s potpisom poznatih dizajnera uživaju kultni status i nezaobilazne su u modnom svijetu. Na najpoznatijim svjetskim ulicama, na stranicama žurnala, a sve više i kod nas, čak i u svakodnevnom životu pogled će vam privući modni klasici među torbama, od kojih su neke, poput Chanela i Louisa Vouitona omiljena meta falsifikatora i raznoraznih fake varijanti.

Poseban status, osim Chanela i LV, imaju i Celine, Chloe, Balenciaga, Givency, Prada i dr., ali, zamislite šetnju gradom dok u ruci nosite torbu u obliku svoje omiljene knjige. Genijalna je to ideja koja već godinama oduševljava knjigoljupce. Najpoznatije su ujedno i one najskuplje, no, srećom, pojavile su se na tržištu i dostupnije varijante.

Ova jedinstvena ideja stekla je brojne poklonike ne samo među trendsetericama, već i među brojnim knjigoljupcima diljem svijeta.

Krukrustudio iz Rusije oduševljava svojim prekrasnim modelima knjiga-torbi. Riječ je o dizajnerima Lyubi i Maxu koji u svom malom studiju stvaraju već šest godina. Korice knjiga “Mali princ”, “Ana Karenjina”, “Ubiti pticu rugalicu” i „Harry Potter“ glavni su im motivi, a veliku popularnost stekli su torbom koju krasi naslovnica knjige Jane Austen “Ponos i predrasude”. Ako vaša omiljena knjiga nije baš popularna – ne brinite, izrađuju ih i po narudžbi. Dostupne su u različitim veličinama, izrađuju ih od filsa i od umjetne kože. Idealne su za večernje izlaske jer će i najobičniju odjevnu kombinaciju pretvoriti u savršeni outfit.

Krukrustudio
Krukrustudio

Bagsy me first! još je jedan od brendova koji među zaljubljenicama u modu promovira ideju knjige kao nezaobilaznog modnog dodatka. Kate Lowe koristi rabljene knjige kao inspiraciju, a tkaninu pronalazi u buckinghamskom The Nimble Thimble-u. Također izrađuje svoje torbe-knjige po narudžbi i svaki joj je novi kupac sa svojom originalnom idejom nova inspiracija i izazov.

Bagsy me first!
Bagsy me first!

Posebnu pažnju svojim efektnim cluch torbicama plijeni Olympia Le-Tan, samouka modna dizajnerica s pariškom adresom. Svoju je modnu karijeru započela u Chanelu s Karlom Lagerfeldom, zatim u Balmainu, gdje je blisko surađivala s  Gillesom Dufourom, nakon čega se odlučila za samostalnu karijeru. Inspiraciju je pronašla u vezenju i književnosti, spojivši ih tako u svoj modni izričaj. Mnoge su poznate osobe, poput Tilde Swinton, Natalie Portman ili Michelle Williams prepoznale vrijednost njezinih unikatnih, do u detalja osmišljenih torbi i rado ih nose u posebnim prilikama. I u samim počecima ovog trenda bile su njegove najbolje promotorice.

Olympia Le Tan

 

Olympia Le-Tan

Ovakve torbe-knjige savršen su poklon za sve zaljubljenike u knjigu. Možda zbog svoje veličine nisu najprikladnije za dnevnu varijantu u kojoj sa sobom u torbama nosimo puno potrebnih i još više nepotrebnih stvari, ali u večernjoj varijanti su neodoljive. I na najbolji način vas prezentiraju kao trendy knjigoljupca s jasno iskazanom ljubavlju prema svom omiljenom književnom favoritu. Razmislite koji bi bilo vaš modni izazov i koju biste knjigu vi najradije uvijek imali – i pri ruci i u ruci, u pravom smislu te riječi!

Pogledajte galeriju, oduševit će vas!

 

Foto: Instagram

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads