Sleepy eyes – najnoviji beauty trend

Niz beauty trendova koje nam donosi društvena mreža TikTok sada je već poprilično dug, a neki od njih održali su se i postali dio i naše beauty rutine. Najnoviji od njih mogao bi se također svrstati u tu skupinu, budući da glavni sastojak već prirodno posjedujemo veći dio vremena. Riječ je o trendu romantičo nazvanom ‘sleepy eyes’, odnosno ‘pospane oči’, a za njegovu će realizaciju odlično poslužiti umoran pogled kojega prirodno stječemo kroz godine.

Pospane oči kao beauty trend

Ovaj trend podrazumijeva dodavanje malo glamura umornim očima, izgledu kojega smo sve do sada pokušali sakriti i zamaskirati većim količinama korektora, iluminatora i ostalim kozmetičkim čarolijama.

Razni dušebrižnici sigurno će komentirati kako kronični umor ne treba slaviti niti definirati kao nešto lijepo i poželjno, no, ne zaboravimo da je ovdje riječ samo o još jednom beauty trendu koji ne mora imati svoje uporište u stvarnom životu.

Kako izgledaju sleepy eyes?

Ako ste voljeli tzv. Siren eyes, obožavat ćete i ovu novotariju, gdje fokus nije toliko na izduživanju oka, već više na naglašavanju područja ispod oka. Dakle, ovdje ne podižemo smjer oka prema gore – on ostaje manje više ravan, a pogledu dodajemo razne  nijanse sive.

Ovaj je trend toliko zaludio društvene mreže da je na TikToku zabilježio gotovo 140 milijuna pregleda, a objavljeni su i nebrojeni video klipovi na kojima vidimo celebrityje poput Billie Eilish, Zoë Kravitz ili Lily Rose Depp koje ponosno predstavljaju svoje varijante ‘pospanih očiju’.

Savjeti za sleepy eyes look

Dakle, ako oko svojih očiju prirodno nosite par tamnih kolutova, ne očajavajte jer ste zahvaljujući njima skroz u trendu. Bit će potrebna tek mala intervencija u vidu laganog smokey eyes make-upa, par poteza crnim eyelinerom ili mekanom olovkom za oči i debeli sloj maskare.

Ako ste pak tim naspavanih žena, ni tu nema brige, jer ćete ovaj look vrlo jednostavno savladati. Opet ćete započeti kreiranjem svijetlijeg smokey eyesa, ali ćete se malo više posvetiti sjenčanju kako biste postigle umoran pogled. Nastavite crnim tušem i povucite liniju od vanjskog ruba oka prema gornjim trepavicama i napravite nešto poput ravnog krila. Zatim uzmite tamniju i mekšu olovku za oči i popunite donju liniju trepavica. Sve lijepo izblendajte i ‘zablurajte’. Maskara i ovdje dolazi kao završni touch.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads