Što naš ormar i garderoba koju nosimo govore o nama?

Moj ormar govori puno više o meni nego bilo koja druga osobna stvar. Ukoliko ga pogleda izoštreno oko vidjet će odmah da nema odjeće u dezenima, a većina komada je u sivoj, crnoj, bijeloj i tu i tamo – crvenoj. To ne znači samo da mi treba malo više razigranosti i hrabrosti, nego i vremena za kreativnost. Zašto? Zato što se jednobojna odjeća puno jednostavnije kombinira, nego ona šarena. Tako se štedi i vrijeme i novac iako mi to nije bila SVJESNA namjera.

*
Ako samo malo pripazite, jedan pogled na ormar može vam otkriti puno toga o osobi koja je pred vama. Može vam puno otkriti i o vašim ukućanima ukoliko vam dozvole da se približite ovom intimnom prostoru.

Pretrpani ormari, baš kao i pretrpani stolovi ili životni prostori govore samo jedno…


Pretrpani ormari

Pretrpani ormari, baš kao i pretrpani stolovi ili životni prostori govore samo jedno. Da se teško odvajamo od stvari koje za nas imaju emotivno vrijednost. Ponekad je to dobro, ali često može opterećivati protok energije i neke nove inicijative. Zato postoji zlatno pravilo da kada kupite nešto novo, bacite nešto staro. Tako ćete biti puno otvoreniji za nove zamisli i ljude bez obzira što to ne povezujemo baš sa stanjem u ormaru.


Pastelne boje bez modnih dodataka

Ako ste pak jedna od onih osoba koja vole samo pastelne boje i bježe od modnih dodataka, možda jednostavno ne želite na sebe privući previše pozornosti. Dobra je ideja da tada, barem za vrijeme godišnjeg odmora, izađete iz zadanih okvira i probate nositi ono što nikada ne bi – marame oko glave, šarene detalje, pune ruke narukvica ili šljašteće natikače. Probajte s detaljima koji su veliki odmak od vašeg stila kako biste vidjeli kako se uopće osjećate. Mogli bi se iznenaditi koliko će vam se ovaj MIX AND MATCH svidjeti.


Prevelika odjeća

Ukoliko vam je odjeća redovito jedan broj prevelika možda imate zaista iskrivljenu percepciju svog odraza u ogledalu. Ili možda ne želite previše isticati svoj seksipil. Niti jedno niti drugo nije razlog za paniku, ali je razlog da razmislite o promjeni. Dobar način je da u iduću kupnju povedete sa sobom prijatelja ili prijateljicu i zamolite da vam sugerira u čemu vas vidi. Možda ćete se potpuno iznenaditi, ukoliko otvorite um. Jer samopouzdanje je usko povezano i s našom slikom izgleda, stoga se nemojte libiti eksperimentirati. Probajte drugo i drugačije i umjesto u talog kave idući put dobro pogledajte u vlastiti ormar. Sretno.

Odjeća koju morate izbaciti iz ormara

5 jednostavnih trikova za stvaranje savršene garderobe

Minimalizam – kako živjeti s manje stvari i više sreće

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.