FACE YOGA by Omotouch: HIDRATACIJA I VJEŽBE S VODOM (video)

Čini li vam se koža bezbojna i suha ili zategnuta? To može biti znak dehidracije. 
Ljudi su često skloni brkati dehidriranu kožu sa suhom kožom, iako  postoji temeljna razlika između njih. Dehidriranoj koži nedostaje vode, dok suhoj koži nedostaje prilična količina sebuma- liposomalnog sloja. Suha koža također može biti posljedica određenih lijekova ili bolesti. Čimbenici poput klime, načina života, dobi i proizvoda koje koristite na svojoj koži mogu doprinijeti promjeni  tipa kože. Dok hidratacija kože zahtijeva da joj dodate vodu, vlaženje kože podrazumijeva dodavanje sastojaka koji zaključavaju vodu iznutra.
*
Vlaženje i hidratacija idu ruku pod ruku. Dodate li svojoj koži samo vodu, ona bi privremeno mogla biti “popunjena”. Međutim, voda će izaći iz kože ako nema ničega unutar nje što bi je zadržalo. Stoga hidratacija uključuje dodavanje sastojaka koji zadržavaju vlagu i popravljaju barijeru kože.
*


Kako hidratizirati kožu?

Koža se može hidratizirati na sljedeće načine:
*

1. Koristite hidratantne proizvode za njegu kože

Kreme na bazi vode preporučuju se imate li dehidriranu kožu. Proizvodi sa sastojcima koji prodiru kroz kožu i isporučuju vodu od vitalnog su značaja imate li dehidriranu kožu. Hidratantni sastojci su: hijaluronska kiselina, glicerin, urea, ceramidi i pnteno. Svi su oni čuvari vlage unutar kože. Uključite u rutinu i maske koje hidratiziraju.
*

2. Jedite hranu bogatu vodom i grickajte voće i povrće dok pijete vodu

Voće i povrće ne samo da hidratiziraju već su i na mnoge druge načine korisni za kožu. Grickanjem dok pijemo vodu, voda ne protrči kroz organizam, već se zadržava skupa s hranom. Preporučuje se da svaki dan popijete najmanje 8 čaša vode.
*

3. Koristite ovlaživač zraka

Ovlaživač zraka može se koristiti kada je sadržaj vlage u zraku oko vas nizak. To može biti posebno korisno tijekom suhih zimskih mjeseci.
*

4. Krema za sunčanje je obavezna

Nanesite kremu za sunčanje širokog spektra kako biste spriječili oštećenje kože od UVA i UVB zraka svaki put kada izađete tijekom dana. Izlaganje suncu može dehidrirati kožu, uzrokujući da gubi vlagu i razgrađuje kolagen i elastin, koji su odgovorni za njezinu čvrstoću i elastičnost. To može uzrokovati preuranjene znakove starenja.
*

5. Vježbanje face yoge 

Mimikom lica pojačavamo krvotok, opskrbljujemo stanice kisikom, čime se postiže veća produkcija kolagena.
*

*
Face yoga by Omotouch

Face yoga odlična je prirodna alternativa botoksu ili plastičnim operacijama. Ljepota face yoge je u tome što većinu vježbi možete raditi bilo kada i bilo gdje. Nakon što ih naučite, vježbe možete raditi i u pokretu! Npr. ispred kompjutera, TV ekrana, dok hodate, kuhate itd. Lako je, samo uključite vježbe u svoju dnevnu rutinu. I ne zaboravite, dosljednost je ključ uspjeha.

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.

WordPress Ads