Dr. Meri Bura: Kraći put do ljepote i zdravlja

Ukoliko ste odlučili napraviti nešto za sebe, godišnji odmor je pravo vrijeme. Svi želimo biti pametni, zdravi, opušteni i lijepi. I želimo živjeti zdravo. Kako bismo to postigli moramo puno čitati, učiti, sve znati… Moramo se uljepšavati se na sve moguće načine i koristiti sve moguće tehnike opuštanja. Moramo vježbati. Moramo disciplinirati svoju okolinu kako bi podržala naše ciljeve. Moramo imati puno vremena i puno raditi kako bi mogli sve to platiti.

Dvotjednu detoksikaciju Hepafastom prepisujem većini žena s hormonskim problemima. Onima koje žele smršaviti, umornima, ali i onima koje su svjesne da 1-2 x godišnje moraju svome tijelu osigurati vrijeme za čišćenje i nutrijente za regeneraciju.


Prije svega – vrijeme

Najviše od svega treba nam vremena. Vrijeme liječi, uljepšava, opušta i vjerovali ili ne, čini nas pametnima. Jer, samo u stanjima praznine, kada nam ni tijelo ni mozak nisu opterećeni možemo dobiti prave odgovore, ideje, rješenja, motivaciju, inspiraciju.

Mi zloupotrebljavamo svoje vrijeme ispunjavajući ga suvišnim aktivnostima, suvišnom hranom, suvišnim razgovorima, suvišnim informacijama sa svih strana. Umjesto da nam vrijeme bude izvorska voda života, naše vrijeme postaje toksična bara puna nepovezanih beskorisnih informacija koje nas često samo deprimiraju. A onda dalje trošimo svoje vrijeme kako bi pronašli čarobnu pilulu koja će pomesti to smeće. A neće.

Jedino stvarno što posjedujemo je vrijeme. A kako nikad ne znamo koliko vremena imamo, trebali bismo živjeti kao da nam je svaki dan – zadnji dan.

Beskrajna životnost

Kako izgleda osjećaj beskrajne životnosti, one koja ne prelazi u manično rapoložanje koje se potom pretvara  u depresivno?

To je onaj osjećaj kada duboko u sebi znamo da je sve u redu. I još bolje, znamo da će sve u budućnosti biti u redu. Osjećaj kada se ne javlja briga niti oko čega,  ne slažemo u glavi listu obaveza koje moramo napraviti. Ne bojimo da ćemo nešto zaboraviti i vjerujemo kako postoji netko veći od nas i našeg života tko će nam uvijek pomoći da sve bude u redu i da će naš život biti kvalitetan i lijep bez natrpanih obaveza koje guramo u svoje vrijeme.

To je osjećaj prostora u plućima. Osjećaj da nam je kisik na raspolaganju, da nam mišići dišu, da nam krv nesmetano kola žilama… Osjećaj da jednako osjećamo i glavu i stopala, da nam zglobovi i vrat nisu stisnuti ni pogled napet. Osjećaj života u trbuhu. Osjećamo leptire, a nismo zaljubljeni.

Naučili smo koristiti niz tehničkih pomagala, a nismo naučili koristiti vrijeme. Cijela priča o životnom stilu vrti se oko raspolaganja vremenom. Zašto onda ne znamo raspolagati svojim vremenom? Zato što ne znamo što nas tjerada ga razaramo. A razaramo ga puneći ga suvišnim aktivnostima i suvišnim mislima. Na to nas tjerajuemocije nedostatnosti koje treba ispraviti ili popuniti.


Previše ciljeva

Dakle, kada se osjećamo nedovoljno dobri, tada puno radimo i imamo previše ciljeva za ispuniti. Brinemo što drugi misle i punimo svoje vrijeme s previše aktivnosti i previše brige.

Emocija nedostatnosti je u ovom slučaju ona koja drži bič. No, bičevatelj obično stoji iza leđa pa ga ne vidimo i nismo ga svjesni. Vidimo samo ispred sebe. Vidimo samo cilj koji smo zacrtali i mislimo da će, kada ga ispunimo, udarac biča biti blaži ili nestati. Posljedica toga je da naša slika budućnosti postaje preplavljena željama i planovima koji, u konačnici, neće donijeti toliko željeni mir i ispunjenost.

Iza leđa (podsvijest) imamo emociju koja nas bičuje i tjera da u svojem budućem vremenu (svjesno) užurbano radimo na tome da je popravimo. Nema šanse.

Zato si trebamo dati vremena i očisti svoje buduće vrijeme od obaveza. Tako ćemo se očistiti od misli koje, htjeli mi to ili ne, hrane onu emociju koja nas bičuje. Ne možemo i ne znamo to tek tako promijeniti. Zato ne trebamo znati mijenjati emociju, niti upravljati mislima, jer to nije nimalo lako. Ali možemo si nabavitimalo slobodnog vremena.


Slobodno vrijeme i
žene

Najveći pritisak sa svih strana je na odraslim ženama. Odrasle žene su pretpostavljamo, one kojima su narasle cice i kosti do kraja. One koje su završile školovanje, osnovale obitelj, imaju posao, nose torbice i štikle.

Naizgled. Prave odrasle žene samo su one koje su sposobne donositi odluke i za njih preuzimati odgovornost. One koje se ne obaziru što žele roditelji, što očekuje suprug, što govore prijateljice, na što je tjeraju djeca.

Odrasla žena je povezana. Povezana s višim, a to znači sama sa sobom. Ona donosi odluke sama sa sobom, po intuiciji, a ne po činjenicama. Nju nije sram što joj je intuicija jača od razumijevanja činjenica. Ona je na intuiciju ponosna i njome se radovito koristi. Sigurna je u svoje odluke, a odgovornost koju prihvaća za te odluke čini je sretnom.

One žene koje ne žele donijeti odluke ili nisu sposobne svjesno preuzeti odgovornost za njih ostaju trajno vezane za negativne emocije koje drže bič i tjeraju ih na niz besmislenih akcija.

Žene imaju dodatan problem jer je društveno uvjetovano da se moraju dokazivati kao dobre majke, dobre supruge, dobre prijateljice, dobre radnice… Moraju dokazati da su poštene, čiste, da dobro izgledaju i njegovane, da su pametne.

Plaža, sunce, more, dobra knjiga i Hepafast, drage moje.


Same protiv sebe

Muškarci samo moraju dovoljno zarađivati da opravdaju svoju muškost i bili društveno prihvatljivi, pa makar bili lopovi i bezveznjaci. Društvo, a posebno žene, lakše će odbaciti siromašnog nego pokvarenog muškarca. To je činjenica i s tim treba računati.

Žene žive kao da ih netko tjera. Pročitala sma nedavno da svaka šesta žena u Hrvatskoj redovito pije alkohol za opuštanje. Osjećaju da nisu dovoljno dobre. Druge jedu kad treba i kad ne treba za mrvicu dobrog osjećaja. Treće piju tablete za smirenje jer su preplavljene negativnim emocijama. Četvrte previše rade i bijesne su na cijeli svijet. Sve to utječe na zdravlje i dovodi do bolesti.

Što nam čini smanjena funkcija jetre?

U svim navedenim slučajevima ovisnosti (hrana, lijekovi, alkohol, živčanost) strada jetra. Kako je jetra “čistač” u organizmu, njena smanjena funkcija dovodi do:

homonskih disbalansa: od problema sa štitnjačom, menstruacijom, glavoboljama, policisticnim jajnicima… što ženu čini bolesnom i ranjivom
debljanja: posebno u struku što ženu čini nesigurnom
umora: što smanjuje njenu produktivnost i osjećaj vrijednosti

Bolest, debljina i umor čine ženu depresivnom i ona ulazi u začarani krug.
*


Š
to učiniti za ljepotu i zdravlje? Kako si pomoći?

Godišnji odmor je odlično vrijeme da ne radite ništa. Vrijeme da sjedite, slušate glazbu, slušate valove, plivate što više, sunčate se, šetate, družite se i zabavljate se, pomalo vježbate. I usudite se ostati sama sa sobom. Zastrašujuće na prvu, ali na drugu ćete već osjetiti okus raja. Treba probati. Nema riječi koje to mogu opisati. Samo hrabro naprijed!

Godišnji odmor je također najbolje vrijeme za detoksikaciju jetre. Ovaj proces zahtijeva slobodno vrijeme, vrijeme posvećano sebi i svojoj jetri. Organizam žudi za vremenom u kojem će dobiti priliku za odmorom, za izbacivanjem otpadnih tvari i za mogućnost regeneracije, mogućnost da su mu na raspolaganju tvari kojima će moći regenerirati jetrene stanice koje su prenapregnute i uvijek u pogonu.

Iz dugogodišnjem iskustva s pacijentima, ali i iz vlastitog iskustva, vidjela sam niz pozitivnih rezultata s detoksikacijom jetre po Dr. Wormu u liječenju hormonskih tegoba, debljine i stalnog umora.

Što se dešava s tijelom nakon 2 tjedna protokola po Dr. Wormu Hepafastom? (fast = od riječi fasting, što znači post, gladovanje”).

Mršavi se u prosjeku 3-6 kilograma i to najviše u struku, koža postaje sjajnija, čišća, mekša, misli se bistrije, a energija i snaga porastu.

Kada sam provjeravala učinke Hepafasta biorezonantnom dijagnostikom i uspoređivala ih s drugim terapijama, dobila sam iznenađujuće superiorne rezultate nad svim ostalim terapijama.
Funkcije svih organa se optimiziraju, a broj infekcija virusima, bakterijama i parazitima drastično se smanjuje. Osjećaj u tijelu i razina energije to potvrđuju.

Bolest, debljina i umor čine ženu depresivnom i ona ulazi u začarani krug.


Dva tjedna za sebe i svoje zdravlje

Dvotjednu detoksikaciju Hepafastom prepisujem većini žena koje imaju hormonske probleme. Onima koje žele smršaviti, umornima, ali i onima koje su svjesne da 1-2 x godišnje moraju svojem tijelu dati vrijeme za čišćenje i istodobno nutrijente za regeneraciju.

Plaža, sunce, more, dobra knjiga i Hepafast, drage moje.

Hepafast je njemački preparat i jedini na tržištu kojeg ćete dobiti samo po preporuci liječnika educiranog o protokolu Dr. Worm. Informacije i narudžbe na: marijana.glavaš@mulier.hr.


To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke. www.mulier.hr