Poklanjamo knjigu: Marina Brekalo, VEGANSKI SIREVI

Veganski sirevi Marine Brekalo prva je kuharica na domaćem tržištu koja se bavi ovidelikatesama biljnog porijekla. U njoj su skupljeni najvažniji recepti za veganske sireve koje kao početnik svatko može napraviti s lako dostupnim namirnicama. Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, a postupci su vrlo jednostavni. Jednom kad naučite osnovne korake, s njima ćete moći pripremiti velik broj različitih veganskih sireva i postići nevjerojatno bogastvo okusa.

Veganski sirevi izgledom doista nalikuju na mliječne sireve. No, okusi se ne ponavljaju doslovno. Možda će vas iznenaditi da su ovoj biljnoj varijanti okusi snažni, puni i raskošni.

Osim namaza, umaka, mekih, slatkih i fermentiranih inačica klasičnih sireva, kao i originalnih veganskih recepata, u kuharici je i nekoliko recepata koji izvrsno dopunjuju sirne plate. To su crveni i zeleni pesto, originalan sirovi chutney, te neizostavni krekeri i baguette.

Marina Brekalo, koja stoji iza IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.compoznato je ime ljubiteljima gurmanske prirodne prehrane. Posebno se ističe svojim inovativnim sirovim tortama i jelima s veganskim sirevima.


O autoric
i

Marina Brekalo rođena je u Zagrebu gdje i danas živi i radi. Iako je po struci modni dizajner, već u dvadesetima svoju kreativnost usmjerava u pripremu hrane. Istražuje biljnu i prehranu prema načelima makrobiotike. Prve korake u smjeru zdrave prehrane napravila je uz knjigu “Hrana za život” autora Zlatka i Jadranke Boban Pejić. Upravo se taj početak i danas oslikava u njenom načinu biranja namirnica i pripreme hrane.

Svoje istraživanje nastavlja kroz dostupnu stranu literaturu. Istražuje strane veganske blogove, a godinama kasnije i edukacijom u Makronovi i na The Raw Chef Academy Russella Jamesa. Danas vodi svoj Brekalicious Raw Kitchen Studio izrađujući inovativne sirove torte. Autorica je IG profila @brekalicious i web stranice brekalicious.com. Održava radionice u suradnji s Makronovom i Enzita Kitchen Studiom, a iz želje za neprestanom edukacijom svoje istraživanje nutricionizma dalje produbljuje u smjeru sirove i veganske hrane.


Planetopija i Štitnjača.hr poklanjaju knjigu VEGANSKI SIREVI, autorice Marine Brekalo jednoj našoj čitateljici/čitatelju.

Sretnog dobitnika odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 23.03.2021a ime dobitnika objavit ćemo 24.03.2021.

  • VEGANSKI SIREVI
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dobitnica: SANDRA BILONIĆ

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.