Poklanjamo knjigu: GLAS U GLAVI, Ethan Kross

Iako ne hodamo uokolo razgovarajući naglas sami sa sobom, svi u glavi vodimo nečujne razgovore. Svi imamo onaj glas u glavi kojem često pribjegavamo nadajući se da ćemo u njemu pronaći svoje unutarnje vodstvo. No, najčešće umjesto njega pronađemo unutarnjeg kritičara.

Dobra je vijest da postoje jednostavni alati kojima možemo umiriti svoj unutarnji glas i natjerati da radi za nas umjesto da nas sabotira i odvodi nas u negativne misli, ostavlja u prošlosti ili brine o budućnosti. Nagrađivani psiholog, istraživač i sveučilišni profesor Ethan Kross u ovoj nam važnoj knjizi pokazuje kako da bolje upravljamo glasom u glavi i smanjimo tjeskobu. Kako da poboljšamo fizičko i mentalno zdravlje te produbimo odnose s drugim ljudima i osjećamo se bolje u svojoj koži.

Važni znanstveni eksperimenti i istraživanja mozga i ponašanja potkrijepljeni su živopisnim povijesnim i suvremenim primjerima ljudi koji su na razne načine koristili svoj unutarnji glas kako bi nam pokazali da možemo promijeniti svoj život. I to mijenjajući najvažniji razgovor koji vodimo svaki dan – onaj koji vodimo sami sa sobom.


O autoru

Ethan Kross je nagrađivani profesor na uglednom odsjeku psihologije Sveučilišta u Michiganu. Tamo je osnovao Laboratorij za emocije i samokontrolu. Jedan je od vodećih stručnjaka za upravljanje impulsima i emocijama koji nam onemogućavaju postizanje ciljeva i ugrožavaju nam zdravlje, način odlučivanja, rad i odnose. Objavljivao je radove u znanstvenim časopisima kao što su Science, The New England Journal of Medicine i The Proceedings of the National Academy of Sciences. Surađivao je s Bijelom kućom i čest je gost TV-emisija. O njegovom su radu pisali i New York Times, The Wall Street Journal, The New Yorker, Harvard Business Review, USA Today, Economist, Atlantic, Forbes i Time.

Glas u glavi (Chatter) njegova je prva knjiga, a prevodi se na 35 jezika. Washington Post, CNN i USA Today stavili su je na popise najboljih knjiga u 2021. godini. Next Big Idea Book Club uvrstio ju je u svoj izbor za zimu 2021.

 

Planetopija i Štitnjača.hr poklanjaju knjigu GLAS U GLAVI autora Ethan Kross  jednoj našoj čitateljici/čitatelju.

Sretnog dobitnika odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 20.11.2021a ime dobitnika objavit ćemo 21.11.2021.

  • GLAS U GLAVI
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.