Nagrađujemo: Mashna by Petra Fabian

Mashna je novi modni detalj na domaćem tržištu iza kojeg stoji vesela i maštovita pulska kreativka i novinarka Petra Fabian Kapov. Petra se u izradu nakita upustila tijekom porodiljnog dopusta – dok je beba mirno spavala, Petra je kreirala i stvarala.

Zašto Mashna?

Petra je pet godina izrađivala nakit za obitelj i prijatelje te je nedavno shvatila kao je upravo mašna najčešći motiv koji se provlači kroz izradu. Naziv je došao sam od sebe, i ostao baš takav, a Petra je zakoračila u svijet ručno rađenih mašni različitih boja, veličina, materijala…

Nekad sve iz prve ispadne baš kako je osmislila, a ponekad i po nekoliko puta mora krenuti ispočetka. Nije ni svaki dan isti. Nije ni kreativnost uvijek jednako raspoložena. Ni ruke. Svaki komad je unikatna priča za sebe. A najvažniji je užitak u svakom trenutku izrade.

Izrada koja smiruje

Petra se ne ograničava materijalima. Voli šarati i voli istraživati. Ipak, najčešće koristi kožu, pamuk i satenske trake, ali i čipku, til i perje. Ovisi o željama, inspiraciji i namjeni.

Kreativnost je oduvijek dio mojeg života i koliko god bih je u nekim životnim fazama potiskivala, ona bi uvijek nekako isplivala. Čak ni u vrtić nisam željela otići u onome što mi je mama izabrala, a frizuru sam morala imati svaki dan drugačiju. Mama se borila svako jutro. Volim lijepu odjeću i lijep nakit. Volim kako se nadopunjavaju”, priznaje ova kreativka kojoj je izrada broševa i ogrlica za sada tek hobi.

Facebook i Instagram su alati koji danas omogućavaju vidljivost u cijelom svijetu, što je velika prednost za bilo koji oblik prezentacije, pa joj to uvelike olakšava prodaju i oglašavanje. Cijene su raznolike, a gotovo da nema komada koji je izradila, a da nije odmah zapeo za oko brojnim pripadnicama ljepšeg spola. Petra inače i surađuje s brojnim velikim tvrtkama, ali i brojnim umjetnicima. Tako je nastala i nova, blagdanska kolekcija.

Hrvatska mašna bit će hit ove novogodišnje noći!

Ovog je prosinca hrvatska Mashna doživjela transformaciju. Dobila je luksuzni blagdanski  sjaj i postala je neizostavan detalj proslave najsjajnije noći u godini. Božićna kolekcija sadrži vatreno crvenu, crnu, zlatnu boju te kožu i perje.

Uz klasičan broš dizajnerica, Petra Fabian Kapov, donosi i luksuzne kožne komade za kosu te ručno izrađene pojaseve. Pritom pazi na svaki detalj i kolekciju ovoga puta upotpunjuje kristalima. Tu si i leptir-mašne koje dolaze uz neizostavne sjajne i zlatne detalje te baršun.

I u novogodišnjoj noći Mashna će obići svijet, biti dio sjajnih outfita žena i muškaraca na
nekim od najglamuroznijih partyija. Svaka od njih, podsjetimo, unikatni je primjerak ručne
izrade.

Mashna by Petra Fabian i Štitnjača.hr poklanjaju sretnoj dobitnici prigodnu Mashnu za Novogodišnju noć.

Sretnu dobitnicu odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 29.12.2019a ime dobitnice bit će objavljeno 30.12.2019.

  • Mashna by Petra Fabian Kapov
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

DOBITNICA: Sanja Bulić Buršić, Pula

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.