Charlie design ima novu kolekciju i kampanju – “RAY OF LIGHT”

Kad je razmišljala o snimanju zimske kampanje za svoj brend Charlie, Loredana Bahorić htjela je nešto drugačije, ali prepoznatljivog modnog rukopisa. Odlučila je snimati u boji i na taj način crnu kolekciju prikazati u novom svjetlu. Fotografkinja Mare Milin cijelu je kolekciju snimila u ogledalu. Baš kao i omiljenu joj Charliejevu kampanju Time of Innocence  iz 2013. godine.


Nekim čudom dobivena zraka svijetla dala je snažan naboj cijeloj priči. Dodatno je istaknula teksture crne kolekcije i svijetlu put modela. Upotreba kontrastnih materijala snažno je podcrtana zrakom svjetla koja osim estetskog dojma ima i jasno simbolično značenje” rekla je Loredana Bahorić.

Loredaninom pozivu za snimanje nove zimske kampanje Mare Milin rado se odazvala. Tako su još jednom Charlie i Mare ispisali neke od najljepših stranica hrvatske modne fotografije.


“Znala sam, nekako telepatski, da me jedan dan nazvala upravo zato da mi kaže da radimo jednu malu kampanjicu“ kaže Mare. I napravile su je. U doba obilja svega i svačega i brzine kojom se informacije šire, zasipaju nas i jednakom brzinom nestaju. Mare i Loredana stvorile su nešto što bi netko možda želio gledati malo duže od samo jednog scrolla.

Kad smo već kod brzine svjetlosti kojom se stvari događaju i izmjenjuju, gdje sebe nekako vidim kao protagonisticu koja stoji na pokretnoj traci i gleda svijet koji je isto tako na drugoj pokretnoj traci, ‘ajmo iz svega toga izdvojiti riječ svjetlo, svjetlost. I vratiti se definiciji fotografije. I vremenu koje je mnogima, unatoč općem blještavilu, prilično tamno.  Riječ fotografija dolazi od starogrčkog phos (svjetlo) i graphis (crtanje) i znači “crtanje svjetlom”. Ponekad nismo svjesni procesa nastajanja fotografije. Zdravo za gotovo, koristimo ga bez da se vraćamo na rudimentarno u tom procesu. Isto tako, rutinski uzimamo ulogu svjetla u bilo kojem aspektu života. “ kaže fotografkinja Mare Milin.


Svjesno, ali i nasumično i slučajno pišući svjetlom, Mare je stvorila seriju fotografija gdje lik djevojke, vibrantne boje kose i ruža, u crnoj odjeći, stoji u struji svjetla i time komunicira postojanje svjetla u tami.

Tuneli bez izlaza, tumaranja u vječnom mraku, beskrajne noći Zemljinih polova, plivanje u tamnoj vodi – poput tamnog yina i svijetlog yanga – sve to nema smisla bez Sunca, Mjeseca, tj. neke zrake. Ravnoteža je sve. Na kraju, ako to želimo, izlazimo iz tunela. Iz mraka, dolazi ljeto, izranjamo iz tamne vode – u svjetlo.” naglašava fotografkinja i dodaje “ E, pa ja sada apeliram na vas da uočite zraku svjetla, i što se događa u njoj, ali i tamu koja je okružuje. Sve to dio je života, svijeta, i na kraju ove kampanje.”

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads