Čokoladni quinoa poppies

Isprobajte ovu ukusnu čokoladno-hrskavu poslasticu Jadranke Boban Pejić. Priprema je vrlo jednostavna, a potrebno vam je svega 30ak minuta. Nakon prve pripreme, često ćete uživati u ovoj zdravoj i ukusnoj quinoa slastici.


Quinoa poppies desert s tamnom čokoladom

Sastojci:
*
  • 100 g quinoa poppies
  • 50 g badema
  • 50 ml rižinog slada ili ječmenog sirupa
  • 30 g tamne čokolade 80% (Benjamissimo)
  • 50 g (2 pune jušne žlice) maslaca od badema
  • naribana korica jedne naranče
Priprema:
*

Tostirajte bademe i usitnite ih ili narežite na manje komadiće.

Narežite čokoladu na manje komadiće.

Pomiješajte quinoa poppies, bademe i čokoladu i umiješajte naribanu koricu naranče.

Pomiješajte i zagrijte rižin slad i bademov maslac i jednoliku vruću smjesu prelijte preko smjese poppiesa.

Žlicom dobro izmješajte da se sve dobro promiješa.

Nanesite na vlažan protvan (dimenzija 30×20 cm ili sličan) i vlažnim rukama pritisnite i poravnajte.

Stavite u hladnjak preko noći da se ohladi i stisne.

Režite na kvadrate ili trokutiće.

*
Autorica recepta: Jadranka Boban Pejić
*
*
*
Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.