Rafija i pampas – novi trendu u uređenju interijera

Svaka sezona donosi neki novi trend u interijerima. Ponekad se njegova popularnost proširi brzo, ali jednakom ushićenje oko istog trenda i jednakom brzinom i prođe. Na jednoj od najdražih aplikacija koju koristimo svakodnevno istražili smo vruće trendove koji će obilježiti nadolazeće mjesece i uljepšati brojne domove.

Vjerojatno ste na Instagram profilima poznatih blogerica primijetili dva detalja koja se potiho ušuljaju u kadar slike. Rafija i pampas u kombinaciji savršen su ukrasni element i podižu izgled svakog kutka u trenu. Tražite li inspiraciju za dekoriranje stola, vjenčanih aranžmana, balkona ili bilo koje prostorije u domu imamo nekoliko ideja u nastavku.

Ako ne planirate putovanje na more uskoro, uz ovakvu atmosferu barem mislima ćete se zamisliti na nekoj divnoj, tropskoj plaži.

RAFIJA – IDELAN MATERIJAL ZA NAMJEŠTAJ

Već na prvi pogled, rafija zrači toplinom i šarmom. Namještaj izrađen od tog materijala najčešće biraju ljubitelji rustikalnog stila. Prikladan je za garniture na otvorenom jer poprilično dobro podnosi razne vremenske uvjete. Udobne visilice, fotelje, ležaljke u prirodnim tonovima smeđe, terakote i bež trenutno su veliki hit i stalno ih viđamo na društvenim mrežama. Izvrsno se slažu sa zlatnim i brončanim detaljima od metala. Decentna, raskošna i efektna rafija podsjeća nas na lakoću ljetnih mjeseci i poziva na odmor i relaksaciju. Ako ne planirate putovanje na more uskoro, uz ovakvu atmosferu barem mislima ćete se zamisliti na nekoj divnoj, tropskoj plaži.

RASKOŠAN PAMPAS: BEZVREMENSKI DETALJ U SVAKOM INTERIJERU

Prepoznatljiv po svojim paperjastih listova, pampas je trenutno najčešće viđen dodatak u modernim interijerima s Instagrama. Blogerice i dizajn entuzijastice ukrasnu biljku biraju prije svega radi nježne boje pijeska jer djeluje efektno čak i u minimalistički uređenom domu. Pampas trava potječe s Novog Zelanda, a tamo je tradicionalni ukrasni element na vjenčanjima. Nježni pampas i rafija savršen su par i novi vrući trend koji nam se jako sviđa, a sigurni smo da s prolaskom sezone on neće izaći iz našeg interijera.

Foto: Instagram

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.