Tzatziki umak – okusom bogat dodatak jelima
Krastavci su niskokalorični, obiluju vodom i sadrže vrijedne antioksidanse, vlakna, vitamine i minerale. Posebno se ističu vitaminima C i K te mineralima kao što su magnezij, fosfor, bakar i kalij. Za pripremu ovog umaka potrebno je pripremiti:
- maslinovo ulje
- limunov sok
- češnjak
- grčki jogurt
- svježi kopar.
Naravno, krastavci su glavni sastojak i njima ćete trebati posvetiti najviše pažnje kako bi konzistencija umaka bila savršena.
*
Kako postići kremastu teksturu tzatziki umaka?
Krastavci imaju preko 90 % vode što znači da ćete ih morati dobro iscijediti prije miješanja s ostalim sastojcima kako umak ne bio bio prerijedak i vodenast.
Priprema:
Ogulite krastavce, sitno ih naribajte i posolite. Ostavite da malo odstoje i puste vodu. Potom ih ocijedite, dodajte jogurt, nasjeckani kopar i ostale sastojke. Začinite s malo papra i soli po želji.
*
Savjet više
Pripremite umak nekoliko sati prije konzumiranja i stavite ga u hladnjak da se ohladi. To će omogućiti začinima i češnjaku da se temeljito prožmu i rezultat će biti odličan umak koji ćete i voljeti i često pripremati,
*