Pravo ljetno osvježenje: TZATZIKI umak

Tzatziki umak – okusom bogat dodatak jelima 

Krastavci su niskokalorični, obiluju vodom i sadrže vrijedne antioksidanse, vlakna, vitamine i minerale. Posebno se ističu vitaminima C i K te mineralima kao što su magnezij, fosfor, bakar i kalij. Za pripremu ovog umaka potrebno je pripremiti:

  •  maslinovo ulje
  • limunov sok
  • češnjak
  • grčki jogurt
  • svježi kopar.

Naravno, krastavci su glavni sastojak i njima ćete trebati posvetiti najviše pažnje kako bi konzistencija umaka bila savršena.

*

Kako postići kremastu teksturu tzatziki umaka?  

Krastavci imaju preko 90 % vode što znači da ćete ih morati dobro iscijediti prije miješanja s ostalim sastojcima kako umak ne bio bio prerijedak i vodenast.

Priprema:

Ogulite krastavce, sitno ih naribajte i posolite. Ostavite da malo odstoje i puste vodu. Potom ih ocijedite, dodajte jogurt, nasjeckani kopar i ostale sastojke. Začinite s malo papra i soli po želji.

*

Savjet više 

Pripremite umak nekoliko sati prije konzumiranja i stavite ga u hladnjak da se ohladi. To će omogućiti začinima i češnjaku da se temeljito prožmu i rezultat će biti odličan umak koji ćete i voljeti i često pripremati,

*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads