Jučer sam stigla u Berlin. Još uvijek prelistavam slike iz Splita koje nisam stigla objaviti. Bilo je lijepo, kratko i dugo u isto vrijeme jer nisam sve stigla i uvijek se nekako uspijem umoriti. Trebat će mi nekoliko dana da se odmorim od odmora
Kad sam u Splitu, jedem samo domaću spizu.
Lešo tikvice, pečene paprike, rajčice, mladi kravlji sir i maslinovo ulje jela sam skoro svaki dan, ne pretjerujem!
Prošli tjedan zamolila sam svekrvu da nam napravi sataraš, jer je njen stvarno odličan. Osim toga, ima i svoje rajčice iz vrta, slatke kao med. Možda i najbolje koje sam ovo ljeto jela (potvrdile moje prijateljice). Znam da na fotkama izgleda kao da smo imali piknik, ali vjerujte mi, nismo Fotkanje je trajalo svega nekoliko minuta jer su vrućine bile nesnosne. Ali sataraš, kao i uvijek, savršen Uf, što će joj biti drago kad ovo pročita!
Hvala, Mandy ❤️
Krenimo na recept!
RECEPT
Sastojci (za 6 do 8 osoba)
5 glavica luka (sitno nasjeckati)
3 režnja češnjaka (prepoloviti)
1 kg paprika (narezati na manje kockice)
1.2 kg rajčica
Maslinovo ulje
Sol i papar
Peršin i bosiljak
Palenta (po želji)
Priprema
Rajčicama na jednom mjestu prerežite kožu i potopite ih u vruću vodu kako bi ih lakše oguliti. Zatim ih grubo narežite. Stavite sa strane.
Dno teče prelijte maslinovim uljem i lagano ga zagrijte. Zatim dodajte luk i češnjak, pa sve pirjajte dok luk ne požuti. Štapnim mikserom sastojke pasirajte. Ne mora biti savršene teksture. Zatim dodajte papriku i pirjajte je dok ne poprimi tamniju boju. Na kraju dodajte rajčice i kuhajte sve zajedno dok većina tekućine ne ispari. Pri kraju dodajte začine, sitno nasjecakni peršin i malo bosiljka. Poslužite uz palentu.
Autor: Edita Šimić
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte!
Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci