Sataraš od domaćeg povrća

Jučer sam stigla u Berlin. Još uvijek prelistavam slike iz Splita koje nisam stigla objaviti. Bilo je lijepo, kratko i dugo u isto vrijeme jer nisam sve stigla i uvijek se nekako uspijem umoriti. Trebat će mi nekoliko dana da se odmorim od odmora 🙂

Kad sam u Splitu, jedem samo domaću spizu.

Lešo tikvice, pečene paprike, rajčice, mladi kravlji sir i maslinovo ulje jela sam skoro svaki dan, ne pretjerujem!

Prošli tjedan zamolila sam svekrvu da nam napravi sataraš, jer je njen stvarno odličan. Osim toga, ima i svoje rajčice iz vrta, slatke kao med. Možda i najbolje koje sam ovo ljeto jela (potvrdile moje prijateljice). Znam da na fotkama izgleda kao da smo imali piknik, ali vjerujte mi, nismo 🙂 Fotkanje je trajalo svega nekoliko minuta jer su vrućine bile nesnosne. Ali sataraš, kao i uvijek, savršen 🙂 Uf, što će joj biti drago kad ovo pročita!

Hvala, Mandy ❤️

Krenimo na recept!

RECEPT

Sastojci (za 6 do 8 osoba)

5 glavica luka (sitno nasjeckati)

3 režnja češnjaka (prepoloviti)

1 kg paprika (narezati na manje kockice)

1.2 kg rajčica

Maslinovo ulje

Sol i papar

Peršin i bosiljak

Palenta (po želji)

Priprema

Rajčicama na jednom mjestu prerežite kožu i potopite ih u vruću vodu kako bi ih lakše oguliti. Zatim ih grubo narežite. Stavite sa strane.

Dno teče prelijte maslinovim uljem i lagano ga zagrijte. Zatim dodajte luk i češnjak, pa sve pirjajte dok luk ne požuti. Štapnim mikserom sastojke pasirajte. Ne mora biti savršene teksture. Zatim dodajte papriku i pirjajte je dok ne poprimi tamniju boju. Na kraju dodajte rajčice i kuhajte sve zajedno dok većina tekućine ne ispari. Pri kraju dodajte začine, sitno nasjecakni peršin i malo bosiljka. Poslužite uz palentu.

Autor: Edita Šimić

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads