Naš odnos prema sebi određuje i kvalitetu naših ostalih odnosa

Najviša namjera ljubavi jest širenje u svakoj točki puta, a ljubav će se širiti ako joj se pruži najmanja prilika za to, od svog izvora do svog odredišta. Budući da je naše srce njena prva točka puta, prodorna moć ljubavi postavlja nam vrlo specifičan zahtjev. Kako bismo ostvarili njen puni potencijal, ljubav moramo početi tražiti u sebi, u vlastitom biću, u vlastitom životu. Svi mistični zakoni temelje se na toj temeljnoj istini: moramo početi u unutrašnjem svijetu.

Samo ćemo u sebi pronaći izvor svih naših namjera. A naša namjera je polazna točka naše sudbine. Naš stav prema sebi određuje našu namjeru. Štoviše, svaka naša emocija, riječ ili djelo proizlaze iz našeg samoopažanja.

Snaga našeg karaktera i odnos sa samim sobom polazište je naše osobne i duhovne energije.


Otvaranje prema drugima

Bez ljubavi prema sebi nema ni moći otvaranja prema drugima, raspirivanja plamena obostranog uvažavanja i radosti. Nemamo li povjerenja u sebe, usredotočeni smo samo na ono što nam nedostaje, neprestano živeći u sumnji i zamišljenoj ograničenosti.

Namjera širenja ljubavi u takvom će okruženju uvijek biti sputana našim opažanjem ograničenja. Naša je izoliranost nesvjesno samonametnuta, prouzročena činjenicom da sebi uskraćujemo ono što očajnički želimo primiti od drugih.

Vjerovanja utemeljena na strahu i mržnji prema sebi odbacuju božansku, duhovnu prisutnost u nama. Tako se odvajamo od svoje istinske moći i osjećamo se izgubljeno i usamljeno. U takvom stanju počinjemo u vanjskom svijetu očajnički tražiti da nam netko drugi pruži rješenje. Taj očaj zapravo odbija ljubav kojoj težimo, stvarajući u nama duhovnu tamu koja, poput crne rupe, isisava radost iz svakog iskustva i odnosa koji nam se dogodi.

Zbog toga, naša negativnost izobličuje, previđa ili čak odbija sve dobro što nam pristiže. Kretanje našeg života zaglavilo je u energetskoj blokadi pesimizma.

Ta teška, zaglavljena energija zatvara kanale koji nas povezuju s beskonačnim morem ljubavi, ograničavajući slobodan protok istinske ljubavi koja bi mogla pristizati u naš život.


Energetske promjene

Ali, ne moramo zauvijek ostati zaglavljeni. Rušeći ograde mržnje u svemu što doživljavamo, ostvarit ćemo energetsku promjenu pogonske energije koja će nas otvoriti za struju ljubavi i povezati sa svojim energetskim tokom. Činjenica je da izbor mržnje prema bilo čemu – pa čak i prema sebi, otkriva našu istinsku namjeru. Univerzum je žalostan zbog našeg izbora, ali uvažava našu namjeru i rijeku ljubavi usmjerava negdje drugdje.

Odluka o odustajanju od straha od presudne je važnosti nastojimo li u svom životu iskusiti istinsku ljubav. Snaga našeg karaktera – naš odnos sa samim sobom – polazište je naše osobne i duhovne energije. Svi drugi odnosi u našem životu odražavaju naš stav prema sebi. Štoviše, naš odnos prema sebi određuje kvalitetu gotovo svakog iskustva. To vrijedi za sve, neovisno o tome tražimo li romantičnu ljubav, više susretljivosti od šefa, širi krug prijatelja ili čak financijski uspjeh.

Neka ovo bude sasvim jasno: koliko god se trudili, od te istine ne možemo pobjeći. Ne postoji vanjska poveznica kojom bismo se trebali baviti u ovom trenutku. Mi odlučujemo koliko će svjetlosti i radosti ući u naš život.

Bez polazne točke u vlastitom JA, struja ljubavi će i dalje teći pokraj nas, a sreća kojoj težimo ostat će daleki san.

Izvor: Tajne privlačnosti, Sandra Taylor

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.