NATURAL ELEMENTS: Kelp štitnjači osigurava jod

Kelp je velika smeđa alga podrijetlom iz hladnijih područja poput sjevernog Tihog oceana. Sadrži mnogo elemenata u tragovima i minerala potrebnih našem tijelu. To su minerali poput joda, kalija, natrija, bakra, sumpora, kalcija, magnezija i cinka. Posebno visok sadržaj joda čini alge zanimljivim za ljude koji imaju određene probleme sa štitnjačom.
*
Osim toga, kelp sadrži vitamine A, B1, B3, B5, B6, B9, B12, C i E. Polisaharidi alginat i fukoidan važni su za detoksikacijski učinak koji im se pripisuje. Studije pokazuju da alginat veže teške metale i druge toksine u gastrointestinalnom traktu i izbacuje ih iz tijela. Fukoidan je izuzetno snažan antioksidans koji ima snažnije djelovanje od hijaluronske kiseline.
*


Kelp

Kao što je već spomenuto, kelp sadrži puno joda. Ovo je bitna komponenta hormona štitnjače i zato je neophodna za naš organizam. Konzumiranje alge može stoga nadoknaditi opskrbu jodom i na taj način osigurati zdrav rad hipofize i štitnjače.
*
Međutim, upozoravamo da je previše joda štetno koliko i premalo. Osobe s poznatim poremećajima štitnjače trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja proizvoda bogatih jodom poput algi.
*
  • posjeduje iznimni vrijedan nutritivni profil
  • pomaže funkciji probavnog i endokrinog sustava
*
Nutritivne vrijednosti:
*
Sadržaj  1 kaps. %PU*
Bio Kelp ekstrakt  225mg  **
(od toga jod)  150µg  100%
*   Preporučeni dnevni unos
** Preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Sastav:
Kelp (lat. Ascophyllum nodosum) ekstrakt, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza).

*

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
*
Upozorenja:
Držati izvan dohvata djece.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Prije uzimanja posavjetovati se sa liječnikom.
*
*

Vrhunska kvaliteta

Natural Elements dodaci prehrani proizvodi su vrhunske kvalitete. Dobiveni su od najkvalitetnijih sirovina 100%-tne čistoće te biološki aktivnih oblika tvari poboljšanih svojstava u terapijski učinkovitim dozama.

Koristeći u proizvodnji isključivo vitamine, minerale i ostale elemente u tragovima identične aktivnim oblicima u metabolizmu, odnosno samo one sirovine koje naš organizam može optimalno iskoristiti, Natural Elements garantira izvanrednu bioraspoloživost.

Proizvodnja se temelji isključivo na principu kapsuliranja kako bi se izbjegla primjena dodatnih, a nepotrebnih tvari, nužnih u proizvodnji raznih tableta. HPMC (Hidroksipropil metil celuloza) stabilne su veganske kapsule kontrolirane kvalitete, izrađene od biljnih vlakana. Organizam ih obrađuje bez ikakvog štetnog djelovanja.

Zbog čistih i pažljivo biranih supstanci koje ne sadrže magnezijev stearat, laktozu, fruktozu, gluten i aditive zajamčena je vrhunska kvaliteta i najviša razina sigurnosti ovih proizvoda.

*


Preporuka i mogućnost povoljnije kupnje

Zbog svega toga, a istovremeno se i osobno uvjerivši u iznimnu učinkovitost, izvrsnost i kvalitetu suplemenata, administratori i moderatori grupe “To nisam ja – to je moja štitnjača” savjetuju i preporučuju upotrebu dodataka prehrani proizvođača Natural Elements.

Članovi naše FB grupe i čitatelji portala Štitnjača.hr iz Hrvatske i EU mogu računati na povoljnije cijene i provjerenu kvalitetu te jednostavnu nabavu putem interneta na web stranici www.natural-elements.net. Dovoljno je samo da prilikom online kupnje upišete promo kod za popust STITNJACA10.

Članovi grupe iz BIH, R. Srbije, Crne Gore te Makedonije svoje narudžbe mogu ostvariti putem FB stranice www.facebook.com/Optimment/.

*

Mario Marić

Obožava čitanje, svakodnevno učenje, DIY i švrljanje po planinama u potrazi za stećcima i starim gradovima.

WordPress Ads