Osnažite svoje mentalno zdravlje

Veliku količinu patnje u životu možemo izbjeći ako znamo kako upravljati svojim raspoloženjima. Smatra to psiholog Bojan Klapčić, gost nove Planetopijine srijede u Makronovi, posvećene mentalnom zdravlju (srijeda, 03.04.2019. u 19:00 h, Makronova – Ilica 11/1).

Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupka u socijalnoj skrbi, upoznao je, kako kaže, ljudsku patnju koja proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja. Smatrajući da dobrim upravljanjem svojim mentalnim zdravljem možemo bitno smanjiti rizik za pojavu mentalnih bolesti, osmislio je sustav vježbi „Osnažionica uma“.

Osnažionica uma

Sustav je zasnovan na istraživanjima i najnovijim spoznajama iz neuro-znanosti. Čine ga vježbe za upravljanje pažnjom, tjelesnom i mentalnom boli, negativnim mislima i emocijama te vježbe za razvoj suosjećanja, intuicije i kreativnosti. Vježbe razvijaju veću osviještenost misli, emocija, tijela i ponašanja. Pomažu upravljati sobom u usponima i padovima koje život donosi.

Na predavanju ćete saznati kako nastaju poremećaji raspoloženja, kada u tome sudjeluje akutni ili kronični stres te što je psihološka trauma. U praktičnom dijelu ćete isprobati neke od vježbi. Ujedno ćete i sami osjetiti njihovu neposrednu dobrobit i otkriti kako sanjati i ostvariti svoj osobni razvoj.

~

Bojan Klapčić, psiholog

Bojan Klapčić psiholog je s višegodišnjim iskustvom. Posvećen je istraživanju i primjeni različitih načina kako pojedinci, grupe i zajednice mogu pomagati jedni drugima i sami sebi u postizanju mira i većeg zadovoljstva te ublažiti patnju. Smatra da je posttraumatski transformacijski rast uvijek moguć. A posebice kad govorimo o zaštiti mentalnog zdravlja uz aktivniju ulogu u samoizlječenju.

~

 

Planetopijina srijeda u Makronovi:

Termin: srijeda, 03.04.2019. u 19:00 satiMakronova, Ilica 11/1Ulaznica: 20 kn.

Dodatna pogodnost: promotivna prodaja odabranih naslova u izdanju Planetopije.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads