Retrogradni Merkur u Djevici

Treći put ove godine očekuje nas retrogradno kretanje Merkura. Posljednji put se odvijalo u siječnju, potom u drugoj polovini travnja i prvoj polovini svibnja, a sada kreće unatrag 23.8. Sve završava 15. rujna na mladi Mjesec isto u Djevici.

S obzirom da Djevica treba plan i dobru organizaciju, ovaj Merkur bi mogao podignuti nešto nemira i nervoze, osobito po pitanju obavljanja svakodnevnih zadataka i načina na koji radimo. Standardno već možemo očekivati da neke stvari krenu pa zastanu ili naprosto plan padne u vodu. No imajte na umu da ništa nije slučajno i da možda baš tako treba biti.

Smanjite očekivanja

U retrogradnoj fazi ovog planeta je uvijek dobro smanjiti očekivanja, ne stvarati samima sebi pritisak i ići u skladu s trenutnim okolnostima:

– u posljednji tren netko odgađa sastanak ili dogovor

– ono što ste mislili da ćete riješiti odmah, odvija se nešto sporije

– nemir i napetost jer ne ide sve po planu

– tamo gdje očekujete rješenje možda ga nećete pronaći, već je rješenje na sasvim drugom mjestu

– izazovi u komunikaciji – provjerite jesu li drugi primili poruku i dobro vas shvatili

– obnavljanje prekinutog kontakta

– kvarovi aparata, popravljanje, premještanje, gubitak predmeta ili neočekivan pronalazak

Neke informacije neće biti dostupne ili točne pa budite strpljivi i smireni u obavljanju dnevnih zadataka. Provjerite, potom djelujte.

Idealno vrijeme za introspekciju

Ovo je idealno vrijeme za introspekciju. Slušajte ono što vam dolazi iznutra. Moguće je da se suočite s problemom koji nije od jučer, a kojeg sada možete riješiti promjenom ponašanja. Ne ide po starom, isprobajte neki novi način.

Udaljite se od situacija i odnosa koji vam stvaraju zbrku. Utišajte unutarnjeg kritičara. Više pažnje posvetite detaljima, no pazite i da vam to ne ‘pojede’ dragocjeno vrijeme.

Ako ste nedavno nešto započeli ili nekog upoznali, pravi odgovori i jasnoća doći će iza 15. rujna kada Merkur krene prema naprijed.

Riješite se viška stvari i stvorite balans

Ovo je odlično vrijeme da se riješimo viška stvari, pospremimo svoj životni prostor i unesemo više ravnoteže između posla i privatnog života.

Zdravstveno više pažnje posvetite prehrani i probavnom sustavu.

Kad Merkur krene prema naprijed 15.9. nešto bi moglo biti bolje viđeno, shvaćeno ili otkriveno. I pogledajte u to. Ignoriranjem ili privremenim gašenjem požara, problem ostaje. Dopustite si ići nekim novim putem jer to je jedini način kojim možete stići do kvalitetne promjene.

I na kraju, retrogradni Merkur nije kazna, već prilika. Ako ništa drugo on i retrogradna Venera pomažu nam promijenimo način kako razmišljamo i djelujemo te kako i koliko vrednujemo sami sebe. Na nama je što ćemo od njega ‘uzeti’!

Autorica: Julijana Oremović

 

Retrogradni Merkur nije kazna, već prilika!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads