dr. Meri Bura: Kako promijeniti loše navike?

Koji je prvi korak ka promjeni, a da nije predrastičan? Želite, trebate, morate prestati pušiti, ali ne ide? Želite, trebate smršaviti? Ne ide ni to. Želite imati uvijek lijepu frizuru? Nikako. Kako onda promijeniti navike? Najbolje indirektno. U homeopatiji postoji pravilo – isto se liječi istim.
~
Dakle, nađite nekoga tko puši više od vas, tko puši lošije cigarete od vas, tko puši duže od vas, bolesniji je od vas. Družite se s tom osobom. Garantiram da ćete se uskoro ili prestati družiti s tom osobom ili ćete prestati pušiti. Nešto će se dogoditi u svakom slučaju. Želite li prestati pušiti, nastavite se družiti s tom osobom. I to je način…
~

Energetska terapija

Ili nađite nekoga tko je deblji od vas, tko više jede od vas, tko je je duže na dijetama od vas, tko je očajniji od vas… Družite se. Izliječit ćete svoju nemotivaciju barem malo i nešto ćete napraviti za sebe. To se zove energetska terapija. Tako funkcionira homeopatija, a ovo je samo na drugoj razini. No, imam bolji prijedlog energetske terapije.

Mozak odlučuje za čim žudi, što želi, prema čemu se kreće, a mišići nas tamo vode. Ali, razmišljanje bez kretanja dovodi do ludila, depresije, anksioznosti…

Naravno, bolji pristup isključuje one koji su lijeni. Isključuje one koji se ni na koji (pa makar na energetski način) ne žele pomaknuti. Ni u umu, ni u tijelu, ni iz svoje kuće. Njihova se crijeva također ne miču i oni to dobro znaju.

Inženjer i liječnik Danieel Wolpert rekao je da je jedini razlog za posjedovanje mozga kretanje. Jedan od pokusa: postoji jedna mala životinjica koja traži idealno mjesto za skrasiti se. A kad ga nađe prvo što napravi je – pojede svoj mozak! Dakle, mozak nam treba kako bismo znali odlučiti kuda ćemo se kretati.

Mozak odlučuje za čim žudi, što želi, prema čemu se kreće, a mišići nas tamo vode. No, razmišljanje bez kretanja dovodi do ludila, depresije, anksioznosti… Kao nekretanje crijeva, koje dovodi do opstipacije, vjetrova i strahova.

Druga strana medalje

Evo i druga strana medalje. Možete se družiti s gorima od vas. Tako ćete dobiti bolji i jasniji uvid u svoje ponašanje. To vam daje šansu popraviti se. Možete se okružiti ljudima koji su bolji od vas, koji ne puše, koji ne žderu i ne skrivaju se od sebe samih dok ulaze u slastičarnu. Okružite se onima koji imaju veće standarde od vas samih. Neka vas njihova energija ponese ako u ovom trenutku ne možete sami napraviti prvi korak. I nemojte se bojati pasti koji put. Padovi su nagrada za pokušaje. I jačaju ego.

Meri Bura, dr.med
Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke.