Maderoterapija u borbi protiv celulita

Maderoterapija je vrsta masaže koja se izvodi uz pomoć drvenog alata – popularnih oklagija/valjaka i drvenih vakuum čašica/ zvona. Ovaj tretman pomaže u uklanjanju narančine kore s kože i neugodnih masnih naslaga pa se opravdano može postaviti pitanje:

  • Mogu li redovitim odlascima na tretmane maderoterapije postići vidljive rezultate?
  • Uklanja li maderoterapija celulit?
  • Jesam li ja kandidatkinja za maderoterapiju?
  • Koji dijelovi tijela reagiraju na maderoterapiju?
  • Boli li maderoterapija?
  • Jesu li podljevi normalni?

Krenuti ćemo s najvažnijom informacijom. Niti jedan salon u kojem se izvodi maderoterapija nema čarobni štapić. Niti jedna oklagija ne može napraviti dugoročne rezultate ako se uz tretmane ne odlučimo na zdravu hranu, puno vode i redovito vježbanje. Maderoterapija ostavlja rezultate, ali da bismo te rezultate održale, disciplina je ono na čemu se mora poraditi.

Borba s celulitom je teška i duga, ali nije nemoguća.


Koji dijelovi tijela se mogu tretirati maderoterapijom?

Maderoterapija najbolje djeluje na području bokova, bedara, trbuha, nadlaktica i stražnjice. Tretman je najbolje raditi na cijelom tijelu za bolju limfnu drenažu, bolju prokrvljenost te bolji tonus mišića i elastičnost kože. Kao bonus, maderoterapija također pomaže u oslobađanju od stresa i opuštanju zategnutih mišića.

*

Koliko dana pauze treba biti između tretmana maderoterapije?

Za najbolje rezultate poželjno je tretman raditi svaki drugi dan. Prva dva ili tri tretmana mogu izazvati male podljeve i izbaciti celulit na površinu. Paket od 10 – 15 tretmana obično je dovoljan da se celulit ispegla, ali u težim slučajevima može biti potrebno nekoliko paketa kako bi se postigle željeni cilj.

*

Kada ću vidjeti prve rezultate?

Pozitivne promjene najčešće se vide nakon petog tretmana, ali nakon desetog tretmana rezultati definitivno ne izostaju. Rezultati se obično prate slikama i mjerenjem obujma tijela. No, uz dolaske na tretmane klijentice moraju pratiti i upute za održavanje jer bi u suprotnom rezultati mogli izostati. Na primjer: ne može se odlaziti na tretmane maderoterapije, a zatim se nezdravo hraniti i ne unositi vodu u organizam.

Čak i ako je celulit uspješno tretiran, on se s vremenom može ponovno pojaviti. Stoga se ponavljanje tretmana preporučuje barem jednom godišnje, po potrebi i češće.

*

Kada mogu krenuti na maderoterapiju?

Najbolje vrijeme za početak tretmana maderoterapije je 4 do 5 dana nakon menstruacije kako bi se svi tretmani uspjeli odraditi prije početka sljedećeg ciklusa. Maderoterapija se ne preporučuje za vrijeme menstruacije.

*


Boli li maderoterapija i postoje li nuspojave tog tretmana?

Iako prvih nekoliko tretmana može biti bolno (prvi tretman je najbolniji), tijelo će naviknuti. Ako se radi o osjetljivoj osobi, tretmani se rade s par dana pauziranja kako bi se tijelo odmorilo. Dani pauze postupno se smanjuju. Normalna je pojava manjih tragova ili mrlja, ali velika plava područja i veće modrice ne bi smjele biti vidljive.

Mogu postojati neke nuspojave poput glavobolje ili vrtoglavice nakon tretmana, ali one brzo nestaju. To su sasvim normalne nuspojave tretmana budući da se tijelo mora nositi s otpadnim tvarima i rezultatima fizičke manipulacije mišića.

*

Tko nije kandidatkinja za maderoterapiju?

Ako postoje bilo kakva medicinska stanja, savjet je da se prije odlaska na tretman maderoterapije ipak savjetujete sa svojim liječnikom. Maderoterapija se ne radi na osobama s osipom, posjekotinama, otvorenim ranama, nedijagnosticiranim kvržicama u području masaže, povišenom temperaturom, infekcijom, trudnoćom, nedavnom operacijom, specifičnim kardiovaskularnim stanjima ili dijabetesom. Osoba koja uzima lijekove za razrjeđivanje krvi ima veću vjerojatnost da će dobiti modrice. Također, maderoterapija se ne smije provoditi kod osoba koje su na kancerogenim tretmanima, imaju bubrežne bolesti, uznapredovale proširene vene, alergične su na drvo ili imaju bilo koju vrstu opeklina kože.

*

Kako održavati rezultate maderoterapije?

Nakon tretmana važno je održavati rezultate kod kuće zdravom prehranom s dovoljno kalorija, s unosom dovoljne količine vode, redovitim vježbanjem i korištenjem kreme za tijelo kako bi koža bila hidratizirana i nahranjena. Uz dosljedne napore moguće je napraviti i održati dugoročan rezultat. Borba s celulitom je teška i duga, ali nije nemoguća. Moramo biti realne, dosljedne i disciplinirane.

Kozmetički salon Notaboo

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads