Napravite sami ljekovite kugle za kupanje od himalajske soli

Himalajska sol ne naziva se bez razloga – kraljica soli! Kopa se u podnožju Himalaje, pere i suši na suncu i nakon toga ručno melje, kako bi se sačuvale sve njene vrijednosti. Kroz svakodnevnu primjenu, osim pomlađujućeg učinka, pomaže tijelu i živčanom sustavu u postizanju ravnoteže. Sadrži kalij, kalcij i magnezij, elemente predvodnike neophodne za održavanje tjelesnog balansa, jer obnavljaju tekućine i nadopunjuju zalihe elektrolita u tijelu, što je posebno važno u slučajevima pojačanog znojenja.

Slana kupka od himalajske soli odlična je za opuštanje i idealna za sve koji se žele riješiti otpadnih tvari iz tijela, stoga je preporuka prakticirati je poslije, na primjer, zračenja ili kemoterapije. Isto tako, učinkovita je i za mršavljenje, oporavak tijela i jačanje organizma. Primjenjujete je i ako ste skloni učestalim infekcijama ili ginekološkim problemima. Osim što uklanja toksine iz tijela i kože i opušta, idealna je za čišćenje pora.

 

Kugle za kupanje

Šarmantne kugle/bombice za kupanje od himalajske soli učinit će kupanje posebnim ritualom u kojem ćete uživati, a vjerujemo da ćete uživati i u njihovoj pripremi, koja je vrlo jednostavna. Iskoristite vikend i napravite ove ljekovite bombice za sebe, ali ne zaboravite da u ovo predblagdansko vrijeme treba razmišljati i o poklonima. Iznenadite prijateljice ili kolegice na poslu, cijenit će vaš trud, jer najljepši su pokloni oni u koje je osoba koja nam poklanja uložila svoj trud i time ih učinila još vrijednijima.

A raznovrsni oblici bombica u pastelnim boji himalajske soli bit će lijep ukras u svakoj kupaonici i podarit će joj dodatan šarm!

Sastojci:

  • ½ šalice sode bikarbone
    ¼ šalice himalajske soli
    ¼ šalice limunske kiseline
    30 – 40 kapi eteričnog ulja po izboru

Priprema:

Pomiješajte sodu bikarbonu, himalajsku sol i limunsku kiselinu. Postepeno dodavajte eterično ulje i umijesite kompaktnu smjesu. Smjesa se, kada je stisnete u ruci, ne smije raspadati.

Kada smjesa postane kompaktna, utisnite je u kalup i ostavite na zraku nekoliko sati kako bi se potpuno osušila. Možete koristiti kalupe koje želite, silikonske ili limene, možete imati posebne, samo za izradu bombica za kupanje, ali možete posuditi iz kuhinje i one za izradu suhih kolača.

Svoje dragocjene bombice za kupanje čuvajte u staklenoj posudi.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads