Doček Nove u znaku humanosti, mira u srcu i nade u bolje sutra

Ova nam je godina bila kao nijedna do sada, a tako će i završiti, s gorčinom u ustima, nelagodom, strahom. Ovaj osjećaj od kojeg što prije želimo pobjeći od svih nemilih događaja koji su pogodili Hrvatsku i svijet vlada već nekoliko mjeseci, a sada je kulminirao novim potresima, razaranjima i pandemijom koja ne jenjava. Već se danima pitamo koliko još i nadamo se da se ništa od navedenog više neće ponoviti.

Stoga je razumljivo da 2020. želimo što prije ostaviti u prošlosti te se okrenuti ljepšim danima koji nas čekaju u 2021. godini. S tom velikom željom u kojoj smo svi ujedinjeni otkucat će i ponoć uz doček kakav svakako nismo planirali. Ove godine neće biti već uobičajenih proslava na gradskim trgovima, u brojnim klubovima ili restoranima. Korona je ograničila i sve kućne tulume i okupljanja uživo, a vatromet i petarde su nešto što sada ne želimo ni čuti. Jedino što želimo je biti u društvu partnera ili najbliže obitelji. Sa onima koji nisu u vašem kućanstvu možete se sastati virtualno te obilježiti ulazak u Novu u znaku već dobro poznatog “novog normalnog”.

KAKO ĆEMO DOČEKATI NOVU GODINU?

Nakon svih ružnih vijesti koje su ovih dana zadesile Hrvatsku, nije nam do slavlja i grandioznih dočeka. Godina iza nas bila je izuzetno teška i traumatična, ali moramo živjeti dalje. Zato pokušajte barem malo uljepšati kraj godine drugima i sebi. Kako god odlučili proslaviti Novu godinu, jedno je sigurno – u ponoć ćemo kucnuti čaše s nadom u bolje sutra!

DONIRAJTE

Devastirajući potresi koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju ovaj tjedan i Zagreb u u, ostavili su mnoge bez krova nad glavom i osnovnih sredstava za život. Kako, što i gdje donirati doznajte na linku. Osim toga, možete donirati i nekoj od udruga po svojem izboru te tako nekome olakšati ove tepške dane.

ZAPIŠITE SVOJE ŽELJE

Okupite svoje najmilije i zabavite se ispisujući svoje želje na papiriće. Pišite što želite jedno drugome i kako se osjećate, pa želje čitajte naglas. Neka vas okupa lavina pozitive.

NAPRAVITE SPOMENAR SA SVIM LIJEPIM SJEĆANJIMA NA 2020.

Sigurno je ova godina donijela i neke lijepe stvari u vaš život. Prisjetite se tih trenutaka. Možda ste dobili bebu ili je beba napravila prve korake, proveli ste nezaboravno ljeto, naučili nešto novo… Napravite spomenar lijepih sjećanja koji će vam u trenu popraviti raspoloženje.

PRIPREMITE STAKLENKU U KOJU ĆETE SPREMATI SITNICE KOJE ĆE VAM OBILJEŽITI 2021.

Uspomene, poruke, sitnice od posebnog značaja… svega neka se nađe u posebnoj staklenci. Ne znamo što nam Nova godina nosi, ali sigurno ćete na kraju iduće godine s veseljem otvoriti staklenku i prisjetiti se onih nezaboravnih trenutaka.

RAZGOVARAJTE O NOVOGODIŠNJIM ODLUKAMA

Svi smo se promijenili na neki način, a možda smo se i ujedinili u željama i odlukama. Zdravlje i mir popeli su se na prvo mjesto, a sve druge stvari postale su manje važne. Važno nam je da smo svi dobro.

NARUČITE HRANU IZ OBLIŽNJEG RESTORANA

Ako vam se ne kuha i ne sprema novogodišnja večera, postoji rješenje za to. Podržite lokalne restorane koji su trenutno zatvoreni svojom narudžbom i opustite se bez kuhanja.

POGLEDAJTE DOBAR FILM

Sigurno ste pretplaćeni na neki od filmskih kanala i već ste spremili listu filmova koje ćete ovih dana pogledati. Ili još bolje – organizirajte virtualni filmski maraton s prijateljima. Spojite se u jedan videopoziv, gledajte i komentirajte filmove. Novo normalno ima i svoje prednosti.

NE ZABORAVITE NA GLAZBENU PLAYLISTU

Nedostaju nam koncerti i druženja uz glazbu. Vjerojatno ste pripremili listu svojih omiljenih izvođača kako biste se opustili i s glazbom uplovili u Novu godinu.

I ZA KRAJ – NAZDRAVITE ZAJEDNO

Bar na pet minuta budite sretni i veseli, jer život je kratak. Nazdravite sa svojim najmilijima, nazdravite i za one koji to ne mogu. Opustite se, bar na tren…

 

Dočekajte Novu uz omiljene društvene igre 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.