Francuska juha od luka

Francuska juha od luka priprema se od luka, lagano prženog i zatim kuhanog u mesnom temeljcu ili vodi. Obično se poslužuje gratinirana s krutonima ili većim komadom kruha prekrivenim sirom koji pluta na vrhu. Klasična Francuska juha od luka s pečenim kruhom i sirom vrlo je jednostavna za pripremu i jako ukusna za jelo. Okus juhe također se može obogatiti i vinom te raznim začinskim biljem. Uživajte….


Francuska juha od luka

Sastojci:

  • 200 g luka
  • 8 kriški bezglutenskog kruha 
  • 150 g sira ementalera
  • 800 ml vode
  • 1 goveđa kocka
  • 30 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 lovor list
  • sol
  • papar


Priprema:

Kruh popržite na suhoj tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Dodajte goveđu kocku, zalijte vodom i vinom, promiješajte i pustite da zakuha. Kuhajte 5 minuta, pa maknite s vatre.
*
U dublju vatrostalnu ili keramičku posudu stavite 4 kriške poprženog kruha i pospite s pola količine naribanog ementalera. Zalijte juhom, pa na nju položite preostali kruh i sve zajedno pospite ostatkom naribanog sira.
*
*
*
*
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads