Feng Shui: mir i ljubav u spavaćoj sobi

Je li vam se ikada dogodilo da ste ušli u nečiji stan i željeli što brže izaći iz njega? Jednostavno ste osjetili neku vrstu nelagode i poželjeli ste što prije “zbrisati”. Što je to bilo u zraku? Prema nekim teorijama, u zraku je bio utjecaj Feng Shui-a – drevne kineske vještine koja se odnosi na uređivanje života i životnog prostora. Naime, u svakoj je prostoriji, uz namještaj i dekor, prisutna i energija koja konstantno struji zrakom, a možemo je itekako osjetiti. Pa tako i u spavaćoj sobi.

 

Krevet ne bi smio biti nasuprot vratima spavaće sobe.

 

 


U vašoj spavaćoj sobi nema mjesta za Feng Shui?

Izgled životnog prostora zapravo odražava nas same.

Ako je spavaća soba neuredna i pretrpana nepotrebnim stvarima, najvjerojatnije živimo nesređenim životom. Nered još k tome izaziva umor, donosi višak kilograma, uzrok je konstantnim svađama, može uzrokovati probleme s probavom… Zato bi se za svoj životni prostor, a pogotovo za svoje spavaće sobe trebali brinuti kao o svojem tijelu.

Top 5 Feng Shui savjeta za spavaću sobu

Iako se mnoga načela Feng Shui-a mogu primijeniti na bilo koju prostoriju u kući, jedna od najvažnijih, a često zanemarenih prostorija je spavaća soba. Naime, prema Feng Shui-u, izgled i uređenje spavaće sobe može direktno utjecati na kvalitetu sna, ljubavni život i zdravlje. Pa ako ne želite konstantne svađe s partnerom ili se ne želite nekontrolirano debljati i često biti loše volje, možda je vrijeme da preuredite spavaću sobu prema Feng Shui pravilima. Pa što nam Feng Shui savjetuje?


1. Krevet u spavaćoj sobi

Pozicija kreveta

Želite li se osjećati sigurno i dobro se odmoriti, postavite krevet u neposrednu blizinu vrata spavaća sobe. No, krevet nikako ne smije direktno gledati u vrata spavaća sobe, niti biti u dijagonali s njima.

Noga kreveta

Noga kreveta ne bi smjela biti usmjerena prema vratima spavaće sobe. U Feng Shui-u, ovaj položaj je poznat kaopoložaj lijesa” u kojem energija direktno struji prema vama. A to nikako nije opuštajuće. Ako nikako ne možete premjestiti krevet, tada ispred kreveta stavite papuče, fotelju ili klupicu koje će ublažiti direktno strujanje energije.

Naslon kreveta

Naslon kreveta trebao bi se nalaziti neposredno uz zid spavaće sobe, a nikako ispod prozora ili dalje od zida. Naime, naš qi (energija koja održava sve u životu i predstavlja ključ zdravog i dugog života) može izaći kroz prozor, što rezultira nemirnim snom.


2. Pažljivo odaberite namještaj u spavaćoj sobi

Televizija, računala ili radni prostor u spavaćoj sobi mogu nas lako odvratiti od odmora. Zapravo nas istovremeno drže budnima i isisavaju energiju iz tijela.

Ako vam se ideja izbacivanja TV-a iz spavaće sobe baš i ne sviđa postoji mali trik. Kada idete spavati prekrijte ekran TV-a nekim komadom tkanine.


3. Pametno postavite ogledala

Prema Feng Shui-u, uzrok nesanici ili čestim buđenjima tijekom noći može biti ogledalo u spavaćoj sobi. Naime, ogledala usmjeravaju strujanje energije u prostoriji, pa ako su krivo postavljena mogu ojačati strujanje i negativne energije.

Pa kako postaviti ogledala?

Ogledala ne smiju gledati direktno u krevet. Tijekom spavanja ne bi smjeli vidjeti svoj odraz, pa izbjegavajte ogledala uz ili nasuprot krevetu. Isto tako izbjegavajte ormare s ogledalima. A ako spavate s partnerom, ogledalo simbolizira treću osobu i može potaknuti na nevjeru. Ako ste u nedoumici, uklonite velika ogledala iz spavaće sobe ili ih pokrijte komadom tkanine kada idete spavati.

Koristite ogledala “u jednom komadu”. Izbjegavajte ogledala koja se sastoje od više manjih komadića. Gledanje svog odraza u njima će rezultirati manjkom samopouzdanja, a s vremenom ćete se osjećati izobličeno, ostarjelo i nepotpuno. A to nikada nije dobro.

Ogledala trebaju održavati ljepotu. Okrenite ogledala tako da odražavaju pogled s prozora (ako je lijep). Priroda će vas smiriti i opustiti, a vi ćete spavati kao beba.

Ogledalo ne smije biti previsoko ni prenisko. Važno je da možete vidjeti svoju glavu i ramena koji održavaju vašu auru.


4. Feng shui dekoracija za spavaću sobu

Kod odabira umjetničkih slika, izbjegnite tužne i uznemiravajuće prizore ili slike s jednom osobom jer one simboliziraju samoću.

Također izbjegavajte dekoraciju u kojoj je voda dominantna tema (jezera, vodopadi, rijeke, more). Iako voda općenito simbolizira novac i korisna je u drugim dijelovima kuće, voda u spavaćoj sobi može simbolizirati financijski ili ljubavni gubitak.

Imate li opuštajući i inspirativan umjtnički komad, postavite ga nasuprot kreveta. To će biti prva stvar koju vidite ujutro, a posljednja stvar kada idete u krevet.


5. Dekorirajte spavaću sobu u parovima

Kada kupujete namještaj ili ukrase za spavaću sobu, pokušajte ih kupiti u paru. Dakle, kupuje li noćni ormarić, umjesto jednog kupite dva noćna ormarića – po jednog za svaku stranu kreveta. Isto će biti i s lampicama za čitanje.

I što kažete na kraju? Mislite da Feng Shui ima veze s vašom nesanicom i bezvoljnošću? Ili je ipak možda kriv stari madrac na kojem spavate?

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads