Feng Shui savjeti za uređenje vrta

Proljeće nam je sve bliže. Sunčeve zrake šire dobro raspoloženje te je pravo vrijeme da uredite i svoje dvorište, zasadite lijepo cvijeće i ukrasite vašu okolinu na najljepši mogući način. Prema Feng shuiju, vrt nas puni energijom, a evo kako je učiniti što ugodnijom i pozitivnijom.

Vodopadi i fontane

Najsnažniji simbol za privlačenje maksimalnog bogatstva je voda. Fontana simbolizira prosperitet, bogatstvo, vitalnost i obilje, dok zvuk vode opušta i pomaže da se oslobodite od anksioznosti i negativnih misli.

Fontane donose energiju vode, a voda je drevni Feng shui simbol bogatstva i prosperiteta. Fontane i svi drugi objekti koji sadrže vodu kao osnovni element doprinose kretanju i stimuliranju životne energije “chi”.

Središte vrta je idealno mjesto za postavljanje aktivatora poput fontana koja pokreće energiju u sve dijelove vrta. Idealni modeli su oni kod kojih se voda jednako razlijeva na sve strane, a ako imate usmjerenu fontanu tipa kaskade ili vodopada, onda se voda treba slijevati ka kući – a ne od nje. Poželjno je da fontanu stavite na jugoistočnu stranu vrta.

Voda koja teče simbolizira prihod. Dokle god teče, simbolizira dobre stvari i redovne prihode. Kada voda stoji, tj. akumulira, to također označava bogatstvo i gomilanje imovine. Za veliko bogatstvo i sreću preporuča se da akumulirate vodu. To bi mogao biti bazen ili ribnjak, najmanje 50 cm dubok.

Fontane donose energiju vode, a voda je drevni Feng shui simbol bogatstva.

Kaže se da vodopad, fontana ili jezerce stvaraju bogataše od ljudi srednje klase, a pripadnike siromašnije klase podižu na nivo srednje.

Za što god se odlučili, znajte da ne treba biti predimenzionirano. Veličina mora biti u skladu s veličinom Vaših ulaznih vrata i vrta. I opet, manje je više. Prevelika količina vode donijela bi sa sobom uništenje i nesreću umjesto priželjkivanog blagostanja. Vodopad može imati tri ili šest kaskada, kao i fontana, a jezerce može nastanjivati ribice ili kornjaču, pored uobičajenog vodenog raslinja.

Obavezno je držati vodu bistrom i čistom, ribice zdravima, a raslinje svježim i bujnim. Pumpica za zrak koja stvara mjehuriće i dovodi kisik u vodu vrlo je povoljna, kako za ribice, tako i za Feng Shui jer stvara pozitivnu, Yang energiju.

Zvona i ukrasi

Vjetrena zvona jedno su od najsnažnijih i najefikasnijih Feng Shui pomagala. Vjetrena zvona i štapovi bambusa donose u vrt energiju vjetra. Svaki pokret zraka stvara glazbu koja će vam donijeti financijsku dobrobit i novac u džepove.

Feng Shui vjetrena zvona ne trebaju imati nikakve ukrase na sebi. Ukrasi nemaju nikakvu konstruktivnu svrhu, a ako su oštrog oblika, mogu čak stvarati i negativnu energiju. Mnoga tradicionalna kineska vjetrena zvana na sebi imaju pagode, simbole sreće, harmonije, zdravlja ili slično. Važno je samo da ste upoznati sa simbolom koji je prikazan, jer mnogi zapadni proizvođači stavljaju svakojake kineske znakove, ne poznavajući njihovo značenje, samo da bi im podarili autentičan izgled.

Vjetrena zvona jedno su od najsnažnijih i najefikasnijih Feng Shui pomagala.

Nadalje, obratite pažnju na cjevčice. Ako ih želite koristiti u Feng Shui svrhe, vjetrena zvona moraju imati šuplje cjevčice, s obje strane i cijelom dubinom. To je stoga što ona uvlače negativnu energiju u sebe i transformiraju je u pozitivnu, koja potom iz njih izlazi. Vjetrena zvona s punim cjevčicama za Feng Shui potpuno su beskorisna.

Broj cjevčica također igra važnu ulogu. Vjetrena zvona koja služe za neutraliziranje negativne energije uvijek trebaju imati pet cjevčica.

Nikada ih nemojte postavljati direktno iznad mjesta za sjedenje, niti nemojte sjediti ispod njih. Nikada ne smiju biti izvješena direktno iznad vrata ili u dovratku. I pobrinite se da su postavljena na mjestu na kojem postoji nekakvo strujanje zraka, kako bi se redovito oglašavala ili Vi sami zvonite njima barem jedanput dnevno. Što je zvuk vjetrenih zvona ugodniji, s tim će ona biti učinkovitija.

*

Zavjese

Zavjese su vrlo lijep detalj koji privlači pozitivnu energiju u vrt. Možete ih koristiti na terasi, balkonu ili sjenici ili jednostavno ukrasite prolaze.

Birajte zavjese koje će se lagano lelujati i na najmanjem vjetru. One ne samo da stvaraju atmosferu topline i udobnosti, već usporavaju protok energije koja prolazi kroz vrt.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads