Ukrasi za uskršnji stol

Netko će blagdanski stol pamtiti po hrani, piću ili desertima. No, ima onih koji će pozornost posvetiti detaljima koji svečani stol mogu pretvoriti u pravu bajku. Recept je jednostavan – iskoristite proljetnice, rascvjetale grane, trave, kamenčiće, staklenke, vrpce i druge ukrase koje savršeno opisuju proljeće i smisao Uskrsa – radost, život, nadu.
~
Neka vam budu dodatak uobičajenim uskrsnim ukrasima, koje inače koristite, kako bi vaš blagdanski stol ove godine bio uistinu poseban. Ovo je nekoliko ideja koje vam u tome mogu pomoći.
~

Dovedite proljeće za stol

Ispunite vazu, staklenku ili ukrasnu čašu sa što više cvijeća. Dodajte kamenčiće i koju ukrasnu vrpcu.

Cvjetne aranžmane možete ukrasiti i komadima voća ili perlicama.

Od rascvjetale grane voćaka do procvjetalih divljih grmova, narcisa, tulipana, zumbula, presadnica – izbor proljetnica je neograničen.

Pobrinite se da bude na vidljivom mjestu, ali da ne smeta prilikom objeda i druženja. Osim središnjeg ukrasa, aranžman će biti zadužen i za podizanje raspoloženja te osjećaja zadovoljstva i zajedništva.


Pravo vrijeme, pravo mjesto

Neka svatko pronađe baš svoje mjesto za blagdanskim stolom, uz pomoć personaliziranih kartica, omotnica ili ukrasa za salvete sa svojim imenom.

Dajte mašti na volju i izaberite između nekoliko jednostavnih ideja:

  1. Rukom, krasopisom ispišite imena na starinskom papiru, ukrasite cvijećem i stavite uz tanjur.
  2. Objesite pored tanjura, na proljetnu granu, uokvirenu fotografiju svojih najmilijih.
  3. Salvete omotajte ukrasnom vrpcom na kojoj će stajati ogroman, šareni leptir i na kartici – ime.
  4. Salvetu ukrasite vrpcom i priložite veliku, ukrasnu djetelinu – broj listova na djetelini nije bitan, za sreću je dovoljna i dobra volja.
  5. Od papira izradite minijaturne ukrasne kutijice i u njih stavite ceduljice s imenom. Neka iznenađenje i potraga za mjestom počnu!
  6. Imate li vremena i volje, izradite oznake i sami – od tkanine napravite cvjetić, mrkvu, oblik životinje ili drugi detalj koji će na simboličan način obradovati vaše najdraže na njihovom mjestu zs stolom.

Ideja je bezbroj. Jednostavno pustite da vas proljeće nadahne, a mašta pomogne.


Detalji koji stavljaju točku na i

Jednako lijepe uz romantični i elegantni, opušteni stil, lučice i svijeće poseban su ukras svakom stolu. Iskoristite ih i stavite u ukrasne držače, staklenke, košarice. Uz voće ili kamenčiće iskoristite ih i kao poseban ukras u vazi. Plutajuće svjećice, s cvijećem u vazi punoj vode, stvaraju posebnu atmosferu u domu.

Možete napraviti “svjetleće” jabuke – izdubite jabuku na vrhu, toliko da u nju stane lučica, umetnite lučicu unutra i otkrijte čari ove jednostavne, a efektne domaće svjetiljke.

Manje kolače možete poslužiti na ukrasnim držačima, ukrašenima jestivim cvijećem ili u košaricama koje ste sami izradili od papira.
Na raspolaganju su vam i drugi detalji  – ukrasni leptirići, bubamare i drugi simboli proljeća.

A nakon blagdanskog ručka, ukrase možete preseliti na balkon ili na stol u vrtu gdje će jednako obogatiti i druženje na otvorenom.

Uskršnji ručak by Zdravi i fit: od predjela do deserta

Uskrsna čarolija domaćice Sanje

Ususret Uskrsu: Merinque gnijezda s kremom od kokosa

Ideje za bojanje i dekoraciju najljepših uskršnjih jaja

Jednostavna bezglutenska uskrsna torta

Neodoljive uskršnje pince

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads