Jabučni ocat lijek je za Candidu

Muče vas konstantni umor, upale sinusa i promjene raspoloženja Primijetili ste osip i neugodne gljivice na koži? Skloni ste i alergijama na određenu hranu? Vrlo je vjerojatno da patite od gljivične infekcije kandidijaze. Iako se Candida uobičajeno smatra kroničnom, ona to zaista ne mora biti. Za sve postoji prirodni lijek, pa tako i za gljivične infekcije. Svatko od nas u svom organizmu već ima razne gljivice i bakterije, od kojih se neke smatraju dobrima, a neke lošima. No, najgora je situacija kada se loše gljivice ili bakterije pretjerano razmnože jer tada uzrokuju zdravstvene probleme. A to se najčešće događa kada u tijelo unosimo nezdravu hranu. U našem probavnom sustavu, kao i na koži i sluznicama, živi gljivica Candida albicans.

Ona se hrani šećerom koji unosimo u organizam, najviše onim iz rafiniranih ugljikohidrata, peciva i kolača te hrane koja obiluje škrobom, ako je jedemo u previše. Njezinu razmnožavanju pogoduje i povećan unos nekih drugih namirnica – primjerice, sira, vina i piva. Sve ove namirnice potrebno je izbaciti iz jelovnika ili drastično smanjiti njihov unos, želite li se riješiti kandidijaze.

Jabučni ocat treba unositi oralno jer se tako najbolje ispiru toksini, sluz, loše bakterije i gljivice iz organizma.


Važnost promjene prehrane

Prvi i najvažniji korak u borbi protiv Candide jest – promjena prehrane. Unosom zdravih namirnica koje ne hrane ove gljivice pomoći ćete i razmnožavanju dobrih bakterija, ključnih za dobro zdravlje.

Umjesto procesirane hrane bogate šećerom i škrobom, što češće uključite u svoju prehranu:

  • zeleno povrće
  • orašaste plodove
  • kokosovo ulje (ima protugljivična svojstva)
  • korjenasto povrće siromašno škrobom, poput repe
  • fermentiranu hranu, poput kiselog kupusa, kimchija, misa
  • voće i povrće siromašno šećerom (bobičasto voće, zelene jabuke, krastavce, rajčice, limun, limetu)

Osim zdrave hrane, postoji još jedno odlično prirodno rješenje za ovu boljku, a to je jabučni ocat.

U čemu je tajna jabučnog octa?

Jabučni ocat nastaje fermentacijom uz pomoć dobrih gljivica koje djeluju kao prebiotik te hrane dobre bakterije u našem probavnom sustavu. On je odličan izbor želite li izliječiti gljivičnu infekciju i to zahvaljujući svojim antibakterijskim i protugljivičnim svojstvima.

Ovaj superzdravi ocat trebate unositi oralno jer ćete tako najbolje isprati toksine, sluz, loše bakterije i gljivice iz svog organizma. Izbacivanjem loših bakterija također ćete spriječit dodatno razmnožavanje gljivica koje uzrokuju kandidijazu.

Primjena jabučnog octa u liječenju Candide

1 žlicu jabučnog octa pomiješajte s malo tople vode pa popijte ujutro, popodne i navečer, bilo prije ili poslije obroka. Želite li malo poboljšati okus, dodajte malo iscijeđenog limuna ili stevije. Manje količine jabučnog octa možete dodavati i u biljne čajeve.

Jabučni ocat se primjenjuje i dermalno, odnosno tako da se nanosi na dijelove kože zahvaćene gljivičnim infekcijama. I u tome se pokazao kao izvrsna pomoć.

Napomena: važno je da koristite kvalitetni domaći ili organski jabučni ocat jer će takav imati najbolje djelovanje u borbi protiv gljivica. To je ocat koji u sebi ima „majku“, dobre bakterije na kojima sam ocat i nastaje.

Jabučni ocat + fermentirana hrana

Osim jabučnog octa, važno je konzumirati i fermentiranu hranu, poput kiselog kupusa, kimchija i misa. Naime, jabučni ocat bogat je prebioticima, koji hrane dobre bakterije, tako da hranom trebate osigurati dostatan unos upravo tih dobrih bakterija.

Pripazite na to da tijekom liječenja od Candide ne konzumirate mliječne proizvode, šećer, bijelo brašno i prerađene industrijske proizvode jer sve to može potaknuti rast i množenje gljivica.

Na početku čišćenja organizma od Candide mogu se javiti detoks efekti poput lagane prehlade i nesanice, no oni će nakon nekoliko dana nestati.


To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads